Як смачно зробити Шоколадно гарбузовий пиріг зебра з апельсином простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей кекс просто неймовірний! Ви тільки подивіться на ці смужки☺️🦓 За рахунок гарбузового пюре, кекс виходить ніжний і абсолютно сухої!
Зазвичай «зебри» завжди виходять саме сухими, з-за цього їх і не люблю, але ця «зебра» перевершила всі мої очікування! А апельсинова цедра і сік 🍊 надають кексу неймовірний аромат і смак! Обов’язково спробуйте! Рецепт я розробила сама, до речі.
Зазвичай «зебри» завжди виходять саме сухими, з-за цього їх і не люблю, але ця «зебра» перевершила всі мої очікування! А апельсинова цедра і сік 🍊 надають кексу неймовірний аромат і смак! Обов’язково спробуйте! Рецепт я розробила сама, до речі.
Інгредієнти
1.Масло вершкове (82,5%) – 100 гр
2.Цукор – 300 гр
3.Ванільний цукор – 8 гр
4.Яйця (С0) – 3 шт
5.Сметана (20%) – 150 гр
6. Борошно – 300+50 гр
7. Розпушувач – 10 гр
8. Сіль – 3 г
9. Какао – 40 гр
10.Вершки (10%) – 30 мл
11.Цедра 1 апельсина
12.Апельсиновий сік – 80+30 мл
13.Гарбузове пюре – 260 гр
Шоколадно гарбузовий пиріг зебра з апельсином покроковий рецепт
1. Масло кімнатної температури збити з цукром і ванільним цукром. Додати яйця, збити. Додати сметану і ще раз збити до однорідної пишної маси. В окремій мисці змішати 300 гр просіяного борошна з розпушувачем і сіллю. Додати сухі інгредієнти до рідких і замісити тісто лопаткой.
2. З апельсина вичавити сік і зробити цедру. Розділити тісто на 2 частини. В ту частину, де тесту залишиться більше, ввести гарбузове пюре, цедру апельсина, 30 мл! апельсинового соку і 50 гр борошна – перемішати лопаткою. В меншу частину тіста додати просіяне какао, апельсиновий сік 80 мл! та вершки, перемішати до однородности.
3. Форму для випікання змастити вершковим маслом, присипати какао, струсити надлишки («французька сорочка»). Виливати в центр форми по черзі два види тіста (по 2 ст. л). У завершенні зробити довільні візерунки на поверхні тіста з допомогою зубочистки.
4. Випікати в розігрітій до 180° духовці 20 хвилин, потім зменшити до 160° і випікати ще 40-60 хвилин, залежно від розміру форми, до готовності (шпажка повинна виходити сухою!). Остудити на решітці і подавать.
5. Приємного апетиту! Рекомендую піч цей пиріг у формі більшого розміру (у мене 18 см), тоді він буде трохи нижче, але приготується швидше і рівномірніше!