Шоколадний кекс з ягодами і кремом в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Вершкове масло 180 гр
Цукор 180 гр
Яйце 3 шт
Пшеничне борошно 200 гр
Какао 50 гр
Ягоди заморожені смородина 100 гр
Ванільний цукор 2 ч. л
Розпушувач 1 ч. л
Сіль за смаком
Для крему:
Сирний сир 180 гр.
Сметана 1 ст. л.
Цукрова пудра 15 гр.
Шоколадний кекс з ягодами і кремом в духовці покроковий рецепт
1. Масло кімнатної температури змішати з цукром і перемішуємо до розчинення цукру. Після того, як цукор розчинився, а масло побіліло, додаємо яйця по одному і збиваємо равномерно.
2. Додаємо ванільний цукор, розпушувач, сіль, какао і борошно. Замішуємо до однорідного стану тесту Після чого додаємо ягоди попередньо обвалявши в борошні і замішуємо тесто.
3. Після замісу, 10 хвилин даємо тісту постояти і викладаємо у форму, змащену маслом. Ставимо в піч на 160 градусів, на 45-50 хвилин. Поки кекс стоїть у печі робимо крем.
4. Змішуємо сирний сир, сметану і цукрову пудру. Дістаємо готовий кекс даємо йому трохи охолонути і зверху покриваємо готовим кремом. Даємо кексу постояти хвилин 20 і можна пробовать.
Відео рецепт 👇