Шоколадний лава-кейк з рідкою серединою

Як зробити смачний Шоколадний лава-кейк з рідкою серединою рецепт простий.

Інгредієнти

на 4 порції:

Вершкове масло – 60 гр.
Темний шоколад (70% какао – 110 гр.
Яйце – 165гр.
Цукор – 50 гр.
Борошно – 45 гр.
Сіль – щіпка

Шоколадний лава-кейк з рідкою серединою покроковий рецепт

1. Вершкове масло разом з шоколадом розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, добре перемішати. Яйця збити з цукром протягом декількох секунд. Влити до яєць суміш розтопленим вершкового масла і шоколаду і добре перемешать.
2. Просіяти в суміш борошно і сіль, добре перемішати, щоб не було грудочок і суміш вийшла повністю однродной. Тісто викласти в кондитерський мішок або залишити в тій же ємності і накрити харчовою плівкою в контакт, і прибрати в холодильник на 30 минут.

3. Духовку розігріти до 200С. Керамічні формочки або кільця для випічки невеликого обсягу змастити маслом і злегка присипати какао. Тісто відсадити в кожну формочку або кільце, встановлене на застелений пергаментом деко, приблизно на 3/4 висоти. Готувати приблизно 7-10 хвилин, орієнтуючись на свою духовку. Центр повинен залишатися рідким. Подавати теплым.