Як зробити смачний Шведський мигдальний торт з ікеі домашній простий рецепт. Відомий десерт у вас вдома, смачний, простий у приготуванні, повністю з натуральних інгредієнтів.
Інгредієнти
Коржі:
200г мигдалю (мигдальної муки)
4 білка
120г цукру
Крем:
100г вершків (від 33%
80г цукру
4 жовтки
150г розм’якшеного вершкового масла
Щіпка ваніліну (або пакетик ванільного цукру)
За бажанням коньяк, амаретто
Посипання:
50-70г підсмажених мигдалевих пелюсток (можна нарізати мигдаль)
При бажанні можна покрити торт розтопленим молочним шоколадом.
Шведський мигдальний торт з ікеі домашній покроковий рецепт
1. Якщо у вас немає мигдальної муки, промити весь мигдаль, підсушити на сковороді на вогні, нижче середнього. Остудити. 200г мигдалю і 30г цукру із загальної кількості (120г) змолоти в блендері імпульсами за 5 секунд до дрібного стану, майже у муку.
2. Решті мигдаль акуратно нарізати на пелюстки для прикраси. Духовку включити на 170°С. Підготувати 2 форми для випічки 20-22 см в діаметрі. Вистилати промасленим пергаментом. Якщо немає форми, можна на пергаменті намалювати коло і розподілити тесто.
3. Збити білки до пишної піни, поступово всипати цукор і збивати до стійких піків. Додати мелений мигдаль (мигдалеву борошно і акуратно перемішати лопаткою знизу вгору до об’єднання. Довго не вимішувати. Викласти тісто в 2 форми, розрівняти. Випікати при 170°С близько 25 хвилин до золотистого цвета.
4. Викласти на грати, зняти папір, остудити. У сотейнику з товстим дном змішати віночком вершки, жовтки, ванілін і цукор. На вогні при помішуванні довести до загустіння (консистенція рідкої згущеного молока). Не кипятить.
5. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури, періодично помішуючи або накривши плівкою, щоб вона стосувалася крему. Збити м’яке масло, додаючи по ложці остиглого крема.
6. Половиною крему змастити нижній корж. Накрити другим коржем. Зверху і з боків змастити залишилися кремом, обсипати пелюстками мигдалю. Охолодити 2-6 годин і наслаждаться.