Швейцарська меренга безе (ручним міксером дегидраторе) простий рецепт.
Після того, як я показувала свій новий дегидратор @rawmid модель RMD-07 (посилання на нього залишила в шапці профілю), кілька людей мене запитали – чи можна в ньому сушити безе⁉️
⠀
Тому перед від’їздом у Волгоград я спробувала посушити меренги в дегидраторе. І… отримала ідеальний результат. 🤩 Просто досконале безе! 🍥
⠀
До речі, готувала я ручним міксером. Це метод приготування швейцарської меренги я знайшла колись на ютуб. Тут після зняття маси меренги з парової лазні, її ще потрібно збивати кілька хвилин на водяній бані і тільки потім без неї. Пишу нижче детальніше
⠀
Після того, як я показувала свій новий дегидратор @rawmid модель RMD-07 (посилання на нього залишила в шапці профілю), кілька людей мене запитали – чи можна в ньому сушити безе⁉️
⠀
Тому перед від’їздом у Волгоград я спробувала посушити меренги в дегидраторе. І… отримала ідеальний результат. 🤩 Просто досконале безе! 🍥
⠀
До речі, готувала я ручним міксером. Це метод приготування швейцарської меренги я знайшла колись на ютуб. Тут після зняття маси меренги з парової лазні, її ще потрібно збивати кілька хвилин на водяній бані і тільки потім без неї. Пишу нижче детальніше
⠀
Інгредієнти
•120 г яєчного білка
•240 г цукру (включаючи 10 г ванільного caxapa)
•1/4 ч. л. лимонної кислоти
•гелеві або сухі ВОДОРОЗЧИННІ барвники
Швейцарська меренга безе (ручним міксером дегидраторе) покроковий рецепт
1. В яєчний білок додаємо два види цукру і лимонну кислоту, перемішуємо. Ставимо на парову баню (дуже слабке кипіння! води), дно миски не стосується води. Доводимо до температури ~55 градусів при постійному помішуванні ручним віночком. Якщо термометра немає, то просто перевіряти пальцями – як кристали цукру повністю розчинилися – знімаємо з плиты.
2. Виливаємо окріп в миску. Білкову масу перелити в миску для збивання об’ємом 2 л. І починаємо збивати масу вже на водяній бані – це займе 3 хвилини на це кількість білка. До закінчення цього часу меренга стане пишною, стійкої, глянцевою, але піки будуть не виражено твердими, не буде рельєфності маси. ⠀
3. Знімає миску з водяній бані і продовжуємо збивати ще 2-3 хвилини. До закінчення збивання меренга стане щільною, рельєфної і з стійкими піками. ⠀ Ділимо масу на частини, офарблюємо водорозчинними барвниками, поміщаємо в кондитерські мішки і відсаджуємо на деко з пергаментом. ⠀
4. Далі ставимо сушитися. Я сушила безе у своєму дегидраторе при 70 градусах. Час сушіння 4.5-5 годин. Далі вони ще стояли до ранку на режимі підтримки тепла 35 градусів. ⠀ Якщо використовуєте духовку, то меренгу слід сушити при температурі 80-90 градусів режим верх-низ -приблизно 1.5-2.5 години (залежить від розміру безе і самої духовки).
Відео рецепт 👇