Сільський хліб з насінням

Як зробити смачний Сільський хліб з насінням рецепт простий в духовці. Насіння склянку з подружкою купимо ми, І просто потрындим про те, про се! Ага! Просто балакати часу немає, та й насіння краще використовувати за призначенням – для смачного, ароматного пшенично-житнього хліба на житній заквасці. Подружки мої инстаграмные, повірте мені, це один з моїх улюблених рецептів, тому ділюся з великим задоволенням. Плюси його простоті, так і випікати можна як подовим, так і у формі.

Інгредієнти

Для опари:
30гр – житньої закваски
80гр – житнього обдирного борошна
80гр – води
Перемішати і залишити при кімнатній температурі на 10-12 годин.

Мочка льону:
30гр – насіння льону
60гр – води
Змішати і залишити на 1-2 години при кімнатній температурі.

Тісто:
190гр – опари
180гр – сильної пшеничного борошна в/с
60гр – житнього обдирного борошна
150гр – води
6г – солі
30гр -маку
15гр -гарбузових насіннячок
Мочка льону

Сільський хліб з насінням покроковий рецепт

1. Опару, воду, два види борошна перемішуємо на середній швидкості з допомогою насадки лопатка близько 5 хвилин. Додаємо сіль, мочку льону, насіння, перемішуємо 1-2 хвилини. Перекладаємо тісто в контейнер, змащене рослинним маслом і прибираємо в тепле місце на 1,5 години;

2. Выбродившее тісто перевалюємо на робочу поверхню, присипану борошном, формуем буханець, перекладаємо на пергамент, прикриваємо контейнером і залишаємо на остаточну расстойку на 1 годину;

3. Випікаємо перші 10 хвилин при 235°С з невеликою кількістю пари, а потім 25 хвилин при 200°С.

Відео рецепт 👇