Слойки з вершковим кремом і ягодами на листковому тісті

Як зробити смачні Слойки з вершковим кремом і ягодами на листковому тісті простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

✅листкове тісто (бездріжджове)- 500г;
✅яйце – 1 шт (для змащування тесту);
✅маскарпоне-220 г (або інший мливочный сир);
✅вершки (від 33%)- 120г;
✅цукрова пудра – 50г;
✅ягоди (малина, полуниця, лохина, ожина тощо)

Слойки з вершковим кремом і ягодами на листковому тісті покроковий рецепт

1. Листково тісто розморожуємо, злегка розгортаємо в одному напрямку або трохи розтягуємо руками. Розрізаємо на 9 квадратів. Всередині кожного квадрата вирізаємо ще квадрат (відступаємо від краю на 1 см), тісто прорізаємо не до конца.

2. Змащуємо квадрати яйцем і випікаємо ~ 15 хв при t 200 градусів. Поки запікаються слойки, робимо крем. Змішуємо охолоджені (!) маскарпоне, вершки і цукрову пудру.

3. Збиваємо міксером, поки крем не загусне (від віночка будуть залишатися чіткі сліди). У готових слойках знімаємо верхню «кришечку» і наповнюємо кремом, прикрашаємо ягодами. Збирати цей десерт краще безпосередньо перед подачей.

Відео рецепт 👇