Сливовий фруктовий торт з кремом зі сметани і згущеного молока на сковороді

Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати соковитий і ароматний торт зі сливами. Торт дуже смачний, сливова прошарок гармонійно поєднується з ніжним і повітряним сметанним кремом. Як зробити Сливовий фруктовий торт з кремом зі сметани і згущеного молока на сковороді рецепт простий. Рецепт простий, для приготування духовка не потрібна, коржі готуються на сковороді. Кількість інгредієнтів розрахована на торт діаметром 20 см, висотою 8 см, вагою 1750 грамів. Давайте приготуємо.

Інгредієнти

Тісто
1 ч. ложка соди
¼ ч. ложки солі
1 склянку (250 г/мл) кефіру
150 грам (¾ склянки або 7,5 ст. ложок без верху) цукру
2 яйця
160 грам (1 повний стакан або 8 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
10 грам (2 ч. ложки) ванільного цукру
40 грам (3 повні ст. ложки рослинної олії

Крем
500 грам сметани жирністю 30%
190 грам згущеного молока
25 грам (1 ст. ложка + 2 ч. ложки свіжовичавленого лимонного соку

Сливова прошарок
360 грам сливового пюре
6 грамів желатину
30 грам води

Сливова для просочення коржів
130 грам сливового соку

Для 360 грамів сливового пюре 130 г сливового соку треба

600 грам слив без кісточок
90 г (4,5 ст. ложок без верху) цукру
¾ ч. ложки кориці

Сливовий фруктовий торт з кремом зі сметани і згущеного молока на сковороді покроковий рецепт

1. Сливи вимиємо, просушити і видалимо кісточки В каструлю викладаємо 600 грамів слив без кісточок. Додаємо 90 грамів цукру Перемішуємо і ставимо варитися на плиту. Варимо на середньому вогні періодично помішуючи. Коли зливу дасть сік і сік закипить, додаємо ¾ ч. ложки кориці.

Перемішуємо і уварюємо сливу на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин, залежно від того, який у вас сорт слив. Якщо є пінка, її можна прибрати ложкою. Сливи повинні стати м’якими і у них відокремиться шкірка. Знімаємо каструлю з плити і прибираємо всю шкірку. Я шкірку не викидаю, охолоджена шкірка дуже смачна, я її із задоволенням з’їдаю. Через сито відливаємо 130 грамів соку, це буде для просочення коржів Залишилася масу збиваємо блендером.

2. Перемішаємо масу ложкою, щоб видалити бульбашки повітря. Залишилися дрібні бульбашки повітря можна прибрати ложкою. До 6 грам желатину додаємо 30 г або мл води, Перемішуємо і даємо желатину набрякнути. У мене желатин набухає швидко, якщо у вас немає, то залийте його водою заздалегідь.

Набряклий желатин треба розпустити, для цього злегка нагрійте його в мікрохвильовій печі або на водяній бані, ні в якому разі желатин не кип’ятіть. До розпущеного желатину додаємо ложку сливового пюре і перемішуємо до однорідного стану. Ще ложку, робимо це для того, щоб вирівняти температури желатину і пюре, щоб желатин відразу не схопився. Додаємо желатин до 360 грам сливового пюре і відразу перемішуємо до однорідного состояния.

3. Щоб колір у пюре був насиченим, я додала в пюре трохи червоного харчового барвника. Але це за бажанням, якщо вас влаштовує натуральний колір, то барвник додавати не треба. Залишаємо пюре і сік остигати на столі Приготуємо коржі для торта В чашу всипаємо 150 грамів цукру 10 г або 2 ч. ложки ванільного цукру ¼ ч. ложки солі додаємо 2 яйця Добре збиваємо всі разом, яєчна маса повинна посвітліти і збільшитися в обсязі приблизно в 1,5-2 рази.

Додаємо 40 грамів рослинної олії без запаху Перемішуємо на великих оборотах міксера до однорідного стану В 250 грамів або мл кефіру кімнатної температури всипаємо 1 ч. ложку соди і перемішуємо. Сода відразу починає гаситися і обсяг кефіру збільшується в два рази, тому обов’язково беріть глибоку чашку виливаємо кефір в яєчну суміш. На великих оборотах міксера перемішуємо до однорідного состояния.

4. Просіваючи додаємо 160 грамів пшеничного борошна. На великих оборотах міксера перемішуємо до однорідного стану. Зберемо тісто зі стінок і промешаем по дну. Тісто виходить не густе, воно таке і повинно бути. Ділимо тісто на 3 рівні частини. Випікаємо коржі на заздалегідь розігрітій сковороді. Найпростіший спосіб визначити, чи достатньо розігріта сковорода, — капнути на неї трохи води. Крапельки води трохи побігають по сковороді, і потім випаруються.

сковороду Змащуємо невеликою кількістю рослинної олії, виливаємо тісто на сковороду і накриваємо кришкою. Випікаємо на маленькому вогні 10-12 хвилин, в залежності від вашої сковороди і нагріву вашої плити, перевертати корж не треба. Якщо збирається конденсат на кришці, його прибираємо сухою ганчірочкою. Готовність коржа перевіряємо пальчиком, після торкання він повинен залишатися сухим і дерев’яною паличкою, вона повинна виходити сухою, без залишків мокрого теста.

5. Перекладаємо корж на решітку, залишаємо остигати і відразу випікаємо наступний корж. Коржі остигають дуже швидко. Таким чином випікаємо 3 коржа діаметром 21 див. Остиглі коржі обрізаємо по формі діаметром 19 див. Обрізані шматочки залишаємо, вони нам стануть в нагоді пізніше. Коржі м’які, сухі і дуже смачні самі по собі.

Остиглі коржі просочуємо раніше приготованим сливовим соком. Залишаємо коржі на столі просочуватися. Приготуємо крем. Для крему нам знадобиться 25 грамів свіжовичавленого лимонного соку, 1 ст. ложка + 2 ч. ложки. Замість лимонного соку можна використовувати сік лайма. Обов’язково беріть якісне згущене молоко, до складу якого входить тільки незбиране молоко і сахар.

6. До 190 грам згущеного молока додаємо 25 грамів свіжовичавленого лимонного соку добре перемішуємо все разом до однорідного стану. Згущене молоко стане густим, і вже не буде зливатися з лопатки. Додаємо це згущене молоко до 500 г сметани. У мене сметана густа, жирністю 30%. Починаємо збивати на не великій швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість міксера до максимуму.

На максимальних оборотах міксера збиваємо крем протягом 5 хвилин. Крем стане повітряним і збільшиться в розмірі приблизно в 2 рази. Якщо у вас сметана рідка, то перед тим як з нею готувати крем, її треба відважити на марлі, щоб стекла зайва сироватка. Ось такий по консистенції виходить крем.

7. Також сметану в цьому рецепті можна замінити густим натуральним йогуртом. Відкладаємо 2 ст. ложки крему, цим кремом в кінці обмажем пліч торта. Викладаємо перший корж на тарілку, встановлюємо роз’ємну форму і ацетатную плівку. Ділимо візуально крем на 3 частини і покриваємо корж 1/3 частиною крему. Крем розрівнюємо і формуємо невеликі бортики. Половину остиглого сливового пюре виливаємо на крем. Зверху накриваємо другим коржем. Корж злегка придавливаем.

8. На корж викладаємо 1/3 частина крему. Крем розрівнюємо і формуємо невеликі бортики. Другу частину сливового пюре виливаємо на крем. Накриваємо третім коржем. Корж злегка придавлюємо. На корж викладаємо і розрівнюємо залишився крем. Накриваємо торт харчовою плівкою і прибираємо в холодильник просочитися і стабілізуватися на 6-8 годин, я завжди прибираю на ніч. Готовий торт звільняємо від форми та ацетатної пленки.

9. Обмазуємо пліч торта раніше відкладеним кремом. Раніше обрізані краї від коржів подрібнюємо в крихту. Посипаємо крихтою пліч торта. Так само крихтою я посипаю торт зверху по краю. Торт можна подавати до столу. Торт смачний, м’який, соковитий, моїй родині торт дуже сподобався, сподіваюся він сподобається і Вам!