Солодкі Тарталетки з волоськими горіхами

Готуємо Солодкі Тарталетки з волоськими горіхами рецепт простий. На день подяки вперше спекла пиріг з пеканом. Не скажу, що сильно була вражена, але хлопцям сподобався. Але, щиро, пекла за рецептом з інтернету, без проробок і “подкруток”. І згадався мені сімейний рецепт пирога з горіхами під кодовою назвою «Дамський каприз». Він елементарний, але дуже смачний, є в моїй книжці «52 пирога» (вона ж «60 пирогів» і «Все про пироги»), але, боюся, залишається непоміченим. Ось рецепт.

Інгредієнти

На 16-20 шматочків

Тісто:
300 г борошна
100 г вершкового масла
200 г сметани 20%
1/2 ч. л. розпушувача (не обов’язково)
1/4 ч. л. соди (не обов’язково)
1/4 ч. л. солі

Начинка:
100 г волоських горіхів
200 р цукру
1 яйце
Кардамон, кориця – за бажанням
Цукрова пудра для обсипання

Солодкі Тарталетки з волоськими горіхами покроковий рецепт

1. Борошно змішати з сіллю, розпушувачем і содою, перетерти з холодним маслом в крихту. Додати сметану і швидко замісити тісто. Прибрати в холодильник на 30 хвилин. ⠀ Для начинки горіхи порубати в середню фракцію, змішати з цукром і яйцем. ⠀ Розігріти духовку до 180С. ⠀
2. Розділити тісто на 2 приблизно рівні частини. Розкачати на аркуші паперу для випічки в прямокутник завтовшки 3-4 мм, перенести на деко. Розподілити начинку. Накрити другою частиною тіста, защипати краї. Зробити надрізи для виходу пари. ⠀
3. Випікати 40-45 хвилин, до золотистого кольору НЕ буде, але тісто буде виглядати пропеченим. ⠀ Злегка остудити на решітці, нарізати ромбами, з’їсти некондиційні обрізки, красиві шматочки обваляти з усіх сторін в цукровій пудрі. ⠀

4. Це дуже просте, повсякденне випічка. А тарталетка на фото – теж з горіхами, але це вже свято-свято!