Соус з манго

Як смачно зробити Соус з манго простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Незвичайний, ніжний і дуже яскравий смак і колір соус для риби і морепродуктів. ⠀ Соус з манго можна приготувати як холодним способом, так і піддати плід термічній обробці. ⠀
Для першого способу плід повинен бути ідеальної якості — зрілий, з ніжною м’якоттю однорідного кольору. А ось для термічної обробки можна використовувати недостиглі плоди чи не з кращими смаковими характеристиками. ⠀
На жаль, так часто буває, купиш манго, зовні красиве, коштує дорого, а за смаком залишає бажати кращого. Ось в цьому випадку обов’язково приготуйте соус за цим рецептом, піддавши манго термічній обробці. Хоча, звичайно, цей соус можна приготувати і з плоду ідеальної якості 😊

Інгредієнти

Манго — 2 шт середнього розміру;
Лимон — сік 3 ст. л.;
Імбир — 6-8 г;
Гострий соус «шрірача» — 1/2 ч. л. або по смаку;
Куркума — 1 / 3 ч. л.;
Крохмаль — 1 ст. л.;
Цукор — 1,5 ст. л.;
Сіль — 1/2 ч. л.;
Рисове вино «мірін» (можна замінити на біле вино) — 3 ст. л.

Соус з манго покроковий рецепт

1. Манго помити, почистити, м’якоть нарізати довільним кубиком одного розміру. ⠀ В сотейник викласти манго, скибочки імбиру, влити «мірін», сік лимона, додати гострий соус, цукор і сіль. ⠀ Довести до кипіння (на 7 з 9), зменшити вогонь до середнього (4 з 9), прогрівати під кришкою 8 хвилин. ⠀

2. Видалити шматочки імбиру, зберегти. Додати куркуму, перемішати і тушкувати ще пару хвилин. ⠀ За допомогою блендера измельчить манго до однорідного, гладкого стану. ⠀ Крохмаль розвести в 1 ст. л. води, влити в пюре, добре перемішати, додати відкладені шматочки імбиру. Поки соус остигає, імбир остаточно віддасть свій смак. ⠀
3. Соус охолодити, шматочки імбиру остаточно видалити. При необхідності, можна збільшити пропорції солі, цукру, гостроти і кислоти для досягнення більш інтенсивного смаку. ⠀

4. Дуже смачно, як супровід до тар-тару з риби 👍 ⠀ Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту! 👨🏻🍳

Відео рецепт 👇