Як зробити Суп харчо класичний грузинський рецепт простий. Холодно дощитиме, сиро, тому хочеться ситного, гарячого густого супу, а харчо це ж король супів 🔥
Інгредієнти
Яловичина (товстий край) 500 г🥩
Зітхання 2 шт.🥕
Лук 2 шт.🧅
Вода 1,5 л
Рослинна олія 20 мл
Протерті томати 200 мл (влітку свіжі)🍅
Волоські горіхи 10 шт.
Цукор 1 ч. л.
Сіль за смаком 🧂
Аджика 2 ст. л.
Уцхо-сунелі 1 ст. л.
Ткемалі 2 ст. л.
Рис 100 г
Кінза ☘️
Суп харчо класичний грузинський покроковий рецепт
1. М’ясо, 1 морква, 1 цибуля залити водою, довести до кипіння, зняти піну, накрити кришкою і варити на слабкому вогні протягом 1,5 годин. На сковороді розігріти рослинне масло, в ньому обсмажити нарізану цибулю, натерту моркву, додати подрібнені волоські орехи.
2. Влити протерті томати, перемішати і тушкувати 5 хвилин. Додати цукор, ткемалі, аджику, перемішати і тушкувати ще 2 хвилини. З бульйону вийняти моркву, цибулю, мясо.
3. М’ясо нарізати невеликими шматочками і повернути в бульйон. Туди ж влити соус, посолити, додати рис, перемішати і варити при слабкому кипінні 15 хвилин. Готову страву посипати кінзою ☘️🍲
Відео рецепт 👇