Суп Харчо з яловичини з волоськими горіхами, рисом і помідорами

Суп Харчо з яловичини з волоськими горіхами, рисом і помідорами простий рецепт домашній. Існує безліч рецептів і варіацій приготування цього кулінарного дива. Наведу один з них. Для приготування харчо ми будемо використовувати різні спеції.

Інгредієнти

Яловича грудинка — 700-800 г;
Волоський горіх — 100 г;
Рис (круглозерний) — 100 г;
Ріпчаста цибуля — 2-3 шт;
Помідори — 3 шт;
Часник — 4-5 зубчиків;
Пряна паста «абхазька Аджика» — 1 ч. л., або по смаку;
Суміш спецій «Уцхо – сунелі» — 1 ч. л.;
Коріандр мелений — 1 ч. л.;
Кінза свіжа пучок;
Петрушка сушена — 1 ч. л.;
Імеретинський шафран — 1 ч. л.;
Чорний перець — 1/2 ч. л., або по смаку;
Лавровий лист — 1-2 шт;
Сіль — 1 ст. л., далі за смаком.

Суп Харчо з яловичини з волоськими горіхами, рисом і помідорами покроковий рецепт

1. М’ясо зачистити, добре промити, нарізати порційними шматками, покласти в каструлю, залити 2 літрами холодної води і довести до кипіння. ⠀ За допомогою шумівки прибрати всю утворену піну, зменшити вогонь до середнього, варити протягом 1,5 годин. ⠀
2. Помідори обшпарити окропом, зняти шкірку, добре подрібнити. Цибулю почистити, нарізати крейдам кубиком. Часник почистити, дуже дрібно нарубати. Кінзу гарненько промити, відрізати корінці, не дуже дрібно нарубати. Волоський горіх перебрати, видалити перетинки, подрібнити в ступці або в блендері. ⠀

3. Волоський горіх повинен бути свіжим, не повинно бути зайвої згірклого запаху, інакше зіпсуємо смак страви. ⠀ На сковороді на рослинній олії обсмажити цибулю до прозорості та легкого рум’янцю. У готовий бульйон додати лавровий лист, корінці кінзи, смажену цибулю, промитий рис, довести до кипіння і варити 10 хвилин. ⠀

4. У подрібнений волоський горіх додати сіль, чорний мелений перець, коріандр, суміш «Уцхо-сунелі», сушену петрушку, «Імеретинський шафран», аджику, рубаний часник, влити ополоник гарячого бульйону і все добре перемішати до однорідної массы.

5. Горіхову пасту і томати додаємо в суп, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо (на 4 з 9) ще близько 20 хвилин. Додаємо нарізану кінзу, прибираємо суп з огня.

6. Суп повинен настоятися ще хвилин 10. Після чого розливаємо його в порційні тарілки і подаємо до столу. ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇