Суп холодник з буряка на кефірі простий рецепт. Поки на вулиці на всю літо і 31С спеки (для мене неймовірний кайф) я до вас із самим річним супом. Саме з холодника для мене починається літо☺️ Я готова їсти скільки завгодно разів😅але так було не завжди😬 Років до 25 я не любила цей дивний суп…суп повинен бути гарячий і точка 🤣 Ніяких там ваших але і якщо – гарячим 😅 Пам’ятаю як все змінила поїздка в Київ. Я спробувала окрошку і холодник – мій світ більше не той😂 Так що воооот, мій улюблений варіант холодника саме на кефірі, а потім вже всі ці на воді і зі сметаною.
Інгредієнти
Необхідно (всі приблизно, я роблю відразу велику каструлю на 5л😅)
▪️ 2л жирного кефіру 3,5%
▪️ 1л води
▪️ 5-6 середніх огірка
▪️ пучок цибулі
▪️ пучок кропу
▪️ 5-6 не дуже великих буряків
▪️ сіль/цукор/лимонна кислота
▪️ яйця для подачі
Суп холодник з буряка на кефірі покроковий рецепт
1. Все максимально просто! Буряк помити і відправити в духовку, попередньо обернувши в фольгу, на 45-55 хвилин при 180С Готовність перевірити проколом. Щоб буряк була смачна, посипте її трохи сіллю, всі соки залишаться внутри.
2. І поки буряк запікається нарізаємо все інше. Готову буряк натерти на тертці, з’єднати з огірками і зеленью.
3. Заливаємо все кефіром, додаємо води і сіль/цукор/лимонної кислоти за смаком. Дати постояти пару годин у холодильнику. При подачі покласти яйцо.