Як приготувати смачний Суп із зеленого горошку з страчателлой рецепт простий. Почнемо з страчателлы. Оскільки не всі знайомі з цим італійським сиром, так і я, зізнаюся, розсмакувала його у всій красі тільки влітку, а тепер не можу зупинитися. Страчателла – італійський м’який ропні сир, по суті, це моцарелла з вершками. Саме вона знаходиться всередині сиру буррата.
Інгредієнти
на 3-4 порції:
0,5 літра бульйону (див. коментарі)
350-400 г зеленого горошку (свіжий або заморожений)
50 г вершкового масла
1 невелика цибулина (краще шалот)
2-3 зубчики часнику
жменю шпинату (за бажанням)
пара гілочок чебрецю (за бажанням)
сіль/перець
страчателла для подачі
Суп із зеленого горошку з страчателлой покроковий рецепт
1. У сотейнику розтопити масло і обсмажити порізану півкільцями цибулю з парою зубчиків часнику до м’якості. Додати бульйон, горошок, шпинат і чебрець, сіль, перець, довести до кипіння. Зменшити вогонь і проварити 3-5 хвилин. Пробити в блендері до однорого стану. Подавати зі страчателлой. Суп можна їсти як в гарячому, так і холодному виде.
2. З ними добре поєднуватимуться з тости. Апгрейд та нюанси: Бульйон. Хорошим компаньйоном для цього супу стане наваристий кістковий бульйон, який можна приготувати заздалегідь і зберігати в морозилці для потрібного случая.
3. Якщо хочеться більш легкого варіанту використовуйте курячий бульйон. Наваристий овочевий бульйон теж чудово підійде. Пара суцвіть броколі додадуть супу пікантності. Сир. Замість страчателлы можна використовувати сметану, але я все-таки наполягаю на цьому італійському сирі, і купити його зараз просто.
4. Ідеальне поєднання – тягучий сир, вершки і зелений горошок. Спробуйте, не пошкодуєте! Зберігайте рецепт – холодними осінніми вечорами він вас зігріє, а яскравим зеленим кольором ще й підніме настроение!