Як смачно зробити Суп вуха з морепродуктів: лососем, тріскою, кальмарами і креветками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. ЮШКА З МОРЕПРОДУКТІВ. Юля сказала, що цей суп зобов’язаний бути в стрічці) а-ля рибна шурпа🍲
Інгредієнти
Бульйон рибний або вода – 1 л
Лосось – 100 гр. (сьомга, кета, форель та ін.)
Тріска – 100 гр. (або минтай)
Кальмари – 100 гр.
сирі Креветки тигрові – 100 гр.
Лук шалот – 1 шт. (можна ріпчаста)
Морква – 1/2 шт.
Картопля – 2 шт.
Часник – 1 зубчик
Болгарський перець – 1 шт. (помаранчевий)
Помідори – 1 шт.
Лавровий лист
Кріп свіжий
Петрушка
Лук зелений
Сіль, перець – за смаком
Пшоно – 20 гр.
Сметана
Лимон
Суп вуха з морепродуктів: лососем, тріскою, кальмарами і креветками покроковий рецепт
1. Пшоно промиваємо, варимо до готовності по інструкції на упаковці. ⠀ Овочі миємо, очищаємо. Картоплю нарізаємо кубиком, відправляємо у киплячий бульйон або воду. ⠀ Моркву нарізаємо четвертинками, цибулю нарізаємо дрібним кубиком і відправляємо до картофелю.
2. Слідом відправляємо перець, нарізану кубиком, зубчик часнику і лавровий лист. ⠀ Рибу без шкіри і кісток, нарізаємо невеликими шматочками, відправляємо в бульйон через 15 хвилин після закладання картоплі, продовжуємо варити ще 5-7 хвилин. ⠀
3. Помідор надсекаем, обдаємо окропом, знімаємо шкірку, нарізаємо кубиком, додаємо в суп, далі – дрібно нарізаний кріп, кільця кальмара, креветки, пшоно, солимо за смаком, доводимо суп до кипіння і відразу выключаем.
4. Даємо настоятися, витягаємо зубчик часнику і лавровий лист. ⠀ Подаємо вуха зі сметаною, часточками лимона, зеленим цибулею і свіжою петрушкой.