Сирні пиріжки з яблуками та корицею

Як смачно зробити Сирні пиріжки з яблуками і корицею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Доброго ранку! У нас воно сьогодні дощове 🌧️ З дому виходити зовсім не хочеться) Хоча сьогодні були плани…і на дачу з’їздити і з подругою потусити🥂 але…поки лінь і бажання повалятися перемагають🙄 А я до вас з рецептом швидких пиріжків на сирному тісті. Я зробила з яблуками, але ви можете взяти будь-яку іншу начинку – яйце і зелений лук, наприклад👌

Інгредієнти

Для тесту:
Сир 200 р
Яйце куряче 2 шт
Сметана 70 г
Цукор 50 г
Борошно 290 р
Розпушувач 1,5 год л
Сіль 1/3 год л

Для начинки:
Яблука ~600 р
Цукор 2 ст л
Кориця 1 год л
Крохмаль 1 год л

Рослинне масло для смаження
Цукрова пудра для обсипання

Сирні пиріжки з яблуками і корицею покроковий рецепт

1. Яблука помити, почистити, видалити серцевину і нарізати дрібним кубиком. На сухій сковороді обсмажити до напівготовності яблука з цукром, корицею і крохмалем. Остудити. Якщо яблука зовсім не жорсткі, то можна не обсмажувати, а просто змішати всі інгредієнти для начинки.
2. Віночком збити яйця з цукром, сметаною і сіллю. Додати сир і перемішати до однорідності. Просіяти борошно з розпушувачем і швидко замісити тісто. Довго не вимішуйте. Воно може трохи липнути до рук (залежить від вологості сиру), але не забивайте його мукой.
3. Розділити тісто приблизно на 10 частин (у мене вийшло 10 шматочків по 65-70 г). На припыленной борошном поверхні розкачати кожен в тонкий коло, викласти в центр начинку (приблизно 2 год л) і з’єднати краї. Форму можете вибрати любую.
4. У сковороді розігріти рослинне масло (товщина приблизно 1-1.5 см) і на невеликому вогні обсмажити пиріжки з двох сторін до золотистого кольору. Викласти на серветки, щоб вони увібрали зайвий жир.