Сирно горіховий пиріг з персиками і мигдалем

Сьогодні даю рецепт сирно-горіхового пирога з персиком і мигдалем простий рецепт в духовці 🍑 Цей рецепт сподобається всім любителям сиру. Пиріг виходить щільний, вологий, з невеликою сирною кислинкою (брала ринковий сир, він кисліше ніж магазинний), солодкістю персика і обалденной текстурою через горіхів. Відмінне заспокійливе після повітряної тривоги 😅 можу сміливо назвати: краще відкриття цього літа з сиром і персиком. Настійно рекомендую приготувати, побалувати себе і своїх близьких. Отже, готуємо!

Інгредієнти

Сир – 300 гр
Яйця – 4 шт
Цукор – 200 гр
Розтоплене вершкове масло – 125 гр
Мигдаль – 150 гр
Персик – 4 шт
Борошно – 100 гр + 2 ст л
Розпушувач – 1 год л
Пластівці мигдалю – 100 гр
Ваніль

Сирно горіховий пиріг з персиками і мигдалем покроковий рецепт

1. В чаші блендера перебиваємо мигдаль з 2 ложками борошна. Це робиться для того, щоб жир з горіхів наситився в борошно і дав горіхам добре перемолоться, а не злипнутися в один клубок. У великій мисці з’єднуємо: сир, цукор, масло, яйця і ваніль. Перебиваємо все це теж блендером.
2. до Речі, можете спробувати всередину покласти інші горіхи, або взяти мигдаль і фундук. Якщо будете брати інші горіхи – беріть не сильно яскраво виражені за смаком. Додаємо горіхову суміш до сирної, борошно і розпушувач. Перемішуємо до однородности.
3. Персик ріжемо навпіл, дістаємо кісточку і кожну половинку ще на три часточки. Форму для випічки простилаем пергаментом, боки змащуємо маслом і присипаємо борошном ( французька сорочка). Виливаємо наше тісто у форму, разравниваем.

4. Кожну часточку персика трохи мачає в муку (2 ст л) і викладаємо на тісто, трохи притискаючи. Зверху посипаємо пластівцями мигдалю. Запікаємо приблизно 50 хвилин – годину при 180. Перевіряємо шпажкою. Чекаємо поки охолоне. За бажанням посипаємо пудрою. Я залишила так і це дуже смачно!