Сирний суп пюре з плавленим сиром

Як смачно зробити Сирний суп пюре з плавленим сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Такий суп ми їли в Швейцарії, він чимось нагадує сирне фондю, там його подавали з крупою типу перловки. Так само прекрасним доповненням до супу може стати домашня локшина. Але я подаю просто з сухариками. Суп щільний, зігріваючий, дуже ніжний і надзвичайно смачний.

Інгредієнти

Бульйон курячий – 750 мл.
Плавлений вершковий сир – 50 гр.
Чеддер – 100 гр.
сирі Яєчні жовтки – 2 шт.
Копчений бекон – 100 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Борошно – 1 ст. л. з гіркою
Рослинна олія
Свіжа петрушка
Сухе біле за бажанням – 50 мл.

Сирний суп пюре з плавленим сиром покроковий рецепт

1. У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла. Обсмажуємо до золотистого кольору цибулю, нарізану кубиком або пір’ям (у мене був шалот і порей) і бекон, нарізаний соломкою. Додаємо сухе біле і выпариваем (цей крок можна пропустити).
2. Всипаємо борошно і ретельно перемішуємо. У курячий або індичий бульйон (500 мл) додаємо склянку води і доводимо до кипіння. Сир натираємо на крупній тертці і відправляємо в бульйон, варимо поки сир не розтане. Додаємо в бульйон запашні бекон і цибулю, інтенсивно помішуючи, варимо 10 минут.
3. Готовий суп знімаємо з плити. Жовтки злегка збовтуємо, розбавляємо ополоником гарячого супу і постійно помішуючи, додаємо жовтки в суп. Подаємо суп з грінками. Грінки всі вміють робити? Якщо – ні, пишіть, розповім 😉Приємного аппетита!