Як зробити смачний Тарт пиріг з персиками і білим шоколадом простий рецепт. Викликайте бригаду лікарів бо здорова людина не може піч один кекс 9 разів заради розрізу який задовольнить його перфекціонізм 🤣 Готувати можна без крему і з різними фруктами на ваш смак! Хто буде пекти, маякните в коментарях 👇
Інгредієнти
Тісто:
3 шт. Яйця С0 (XL)
250 гр. Цукру
100 гр. Вершкового масла
250 гр. Йогурту натурального (сметани)
290 гр. Борошна
8 гр. Розпушувача
10 гр. Ванільного цукру
2-3 шт. Персика
Для крему:
2 шт. Жовтки
150 гр. Молока
1 ст. л. Цукру
15 гр. Кукурудзяного крохмалю
100 гр. Білого шоколаду
30 гр. Фісташкової пасти
120 гр. Вершків 33%
Тарт пиріг з персиками і білим шоколадом покроковий рецепт
1. Тісто: Яйця кімнатної температури збиваємо з цукром до пишної світлої маси. Вливаємо розтоплене остигле масло і вмішуємо міксером на низькій швидкості. Додаємо йогурт і також акуратно перемешиваем.
2. Просіваємо борошно з розпушувачем і перемішуємо міксером на низькій швидкості або віночком. Дно форми змащуємо вершковим маслом і присипаємо цукром. Укладаємо нектарини і заливаємо тістом. Якщо нектарини сильно соковиті, то перш ніж налити тісто поверх присипте їх крахмалом.
3. Якщо любите як і я багато фруктів в пирогах, то додайте ще зверху персиків. Ставимо в заздалегідь розігріту до 170-180С духовку, приблизно 50 хвилин. Час залежить від духовки! Перевіряємо на суху зубочистку. Готовий пиріг відразу не виймаємо з форми, даємо охолонути 10 хв. і після витягуємо на решетку.
4. Для крему: У сотейнику з’єднуємо молоко, жовтки, крохмаль і цукор, добре перемішуємо, щоб крохмаль повністю розчинився і ставимо на плиту. Варимо на середньому вогні, безперервно помішуючи до загустіння! Гарячий крем виливаємо поверх шоколаду і перемешиваем.
5. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо охолонути, прибираємо на 2-4 години в холодильник. Коли крем охолов починаємо збивати охолоджені вершки з фісташкою пастою до стійких піків. Далі вмішуємо поступово заварний крем за допомогою віночка або лопатки. Прикрашаємо повністю остиглий тарт!
Відео рецепт 👇