Тарт пиріг з вишнею та шоколадом

Як приготувати дуже смачний і простий Тарт пиріг з вишнею та шоколадом рецепт в духовці. Вирішила розділити рецепт цього тарта на три пости, щоб ви могли зібрати свій варіант 😉 Про тісто буде тут воно незвичайне – розсипчасте, шарувате. Мені дуже подобається, коли ще й добре подрумяненное 😋 Можна приготувати не тільки тарт, але й основу для тарталеток, тістечок або просто спекти печиво 😃

Інгредієнти

тісто: 200г борошна
100г сл.масла
40г мигдальної муки
40г сах пудри
15г крохмалю
1 яйце
сіль

З тіста виходить два тарта розміром 24x10x2.5см.
Начинка дана на один тарт.

вишнева начинка:
300г вишні без кісточки
80г цукру
4г пектину
30г прозорою вишневої наливки (або міцного алкоголю)

Ганаш:
50 мл вершків 33-35%
100г білого (кольорового) шоколаду
30г сл масла

Тарт пиріг з вишнею та шоколадом покроковий рецепт

1. Борошно і сах пудру просіяти. Масло має бути холодним. З’єднати всі інгредієнти, крім яйця. Порубати ножем або комбайном до дрібної крихти. Додати яйце, швидко замісити тісто, прибрати на 1 годину в холодильник.
2. Розкачати тісто між двома листами пергаменту, викласти у форму, акуратно обрізати краю, наколоти дно в декількох місцях. Покласти всередину папір для випічки хрест навхрест, заповнити до країв горохом або фасолью.
3. Випікати при температурі 170 градусів 10 хвилин, потім вийняти наповнювач і допікати ще 15 хвилин. Остудить.

4. Вишнева начинка:
Половину вишні пюрировать, додати 60г цукру, нагріти до 45-50 градусів, розчинити цукор. Пектин і 20г цукру змішати, додати в вишневе пюре, довести до кипіння, варити 2 хвилини. Додати цілі ягоди і варити ще 1 хвилину. Зняти з вогню, додати, наливку, перемішати, остудить.
5. Ганаш:
Нагріти вершки до кипіння, але не кип’ятити, додати шоколад, заважати до розчинення. Після додати масло. Розмішати до повного розчинення. Остудить.
6. Збірка:
На дно тарта викласти тонким шаром вишневу начинку, почекати, поки вона застигне. Вилити ганаш, поставити на 1 годину на холод. Прикрасити черешнями, вишнями, смородиной.