Як приготувати дуже смачний і простий Тарт пиріг з вишнею та шоколадом рецепт в духовці. Вирішила розділити рецепт цього тарта на три пости, щоб ви могли зібрати свій варіант 😉 Про тісто буде тут воно незвичайне – розсипчасте, шарувате. Мені дуже подобається, коли ще й добре подрумяненное 😋 Можна приготувати не тільки тарт, але й основу для тарталеток, тістечок або просто спекти печиво 😃
Інгредієнти
тісто: 200г борошна
100г сл.масла
40г мигдальної муки
40г сах пудри
15г крохмалю
1 яйце
сіль
З тіста виходить два тарта розміром 24x10x2.5см.
Начинка дана на один тарт.
вишнева начинка:
300г вишні без кісточки
80г цукру
4г пектину
30г прозорою вишневої наливки (або міцного алкоголю)
Ганаш:
50 мл вершків 33-35%
100г білого (кольорового) шоколаду
30г сл масла
Тарт пиріг з вишнею та шоколадом покроковий рецепт
1. Борошно і сах пудру просіяти. Масло має бути холодним. З’єднати всі інгредієнти, крім яйця. Порубати ножем або комбайном до дрібної крихти. Додати яйце, швидко замісити тісто, прибрати на 1 годину в холодильник.
2. Розкачати тісто між двома листами пергаменту, викласти у форму, акуратно обрізати краю, наколоти дно в декількох місцях. Покласти всередину папір для випічки хрест навхрест, заповнити до країв горохом або фасолью.
3. Випікати при температурі 170 градусів 10 хвилин, потім вийняти наповнювач і допікати ще 15 хвилин. Остудить.
4. Вишнева начинка:
Половину вишні пюрировать, додати 60г цукру, нагріти до 45-50 градусів, розчинити цукор. Пектин і 20г цукру змішати, додати в вишневе пюре, довести до кипіння, варити 2 хвилини. Додати цілі ягоди і варити ще 1 хвилину. Зняти з вогню, додати, наливку, перемішати, остудить.
Половину вишні пюрировать, додати 60г цукру, нагріти до 45-50 градусів, розчинити цукор. Пектин і 20г цукру змішати, додати в вишневе пюре, довести до кипіння, варити 2 хвилини. Додати цілі ягоди і варити ще 1 хвилину. Зняти з вогню, додати, наливку, перемішати, остудить.
5. Ганаш:
Нагріти вершки до кипіння, але не кип’ятити, додати шоколад, заважати до розчинення. Після додати масло. Розмішати до повного розчинення. Остудить.
Нагріти вершки до кипіння, але не кип’ятити, додати шоколад, заважати до розчинення. Після додати масло. Розмішати до повного розчинення. Остудить.
6. Збірка:
На дно тарта викласти тонким шаром вишневу начинку, почекати, поки вона застигне. Вилити ганаш, поставити на 1 годину на холод. Прикрасити черешнями, вишнями, смородиной.
На дно тарта викласти тонким шаром вишневу начинку, почекати, поки вона застигне. Вилити ганаш, поставити на 1 годину на холод. Прикрасити черешнями, вишнями, смородиной.