Тертий пиріг на майонезі з варенням

Тертий пиріг на майонезі з варенням простий рецепт в духовці. Пиріг виходить розсипчастий, хрусткий, з начинкою з джему, більше схожий на печиво, готується з пісочного тіста на майонезі.

Інгредієнти

Борошно – 300 г
Цукор – 70 г
Ванільний цукор – 10 г
Вершкове масло – 100 г
Майонез – 85 р
Яйце – 1 шт
Розпушувач – 1/2 год л

Джем/повидло/варення – 150 г

Тертий пиріг на майонезі з варенням покроковий рецепт

1. Приготування. Яйце збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, перемішуємо міксером. Додаємо майонез. Все перемішуємо миксером.

2. Частинами додаємо просіяне борошно з розпушувачем, спочатку перемішуємо ложкою, потім замішуємо руками. Тісто виходить м’яке. Ділимо на 2 частини, одна побільше, інша поменьше.

3. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник. Через півгодини маленьку частину кладемо в морозилку. Великий шматок тіста розкачуємо на деку, застеленому пергаментним бумагой.

4. Викладаємо зверху джем, розподіляємо. Дістаємо шматочок тесту з морозилки і натираємо зверху. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Тертий пиріг на майонез готовий!

Відео рецепт 👇