Тістечка зефір з яблучного пюре на печиво

Як смачно зробити Тістечка зефір з яблучного пюре на печиво простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. А тістечка – це яблучний зефір на пряних печеньках! Дуже смачно

Інгредієнти

ЗЕФІР:
ІНГРЕДІЄНТИ
(на ~700 г маси):
250 г яблучного пюре (із запечених яблук, густого)
170 г цукру

45 г білка
1 г лимонної кислоти (маленька щіпка кристаликів)

Сироп:
130 г води
6 г агар-агару
40 г глюкозного сиропу +
70 г інвертного сиропу (сиропів потрібна саме суміш, у них різне призначення)
220 г цукру
ваніль опціонально
ТЕМПЕРАТУРА – 107° або до нитки

ПРЯНЕ ПЕЧИВО:
ІНГРЕДІЄНТИ (вихід тіста ~500 г, 25-27 шт. d вирубки 5,5-6 см):
100 г цукрової пудри
250 г борошна
2 г (0,5 ч. л розпушувача
3 г (1 ч. л) прянощів (візьміть які любите, у мене кориця, кардамон, мускатний горіх і гвоздика)
щіпка солі
90 г холодного вершкового масла 82%
50 г яйця (2 жовтки + залишки білка від зефіру)
40 г рідкого меду

Тістечка зефір з яблучного пюре на печиво покроковий рецепт

1. З’єднати в мисці всі сипучі інгредієнти, перемішати. У суху суміш натерти на дрібній тертці масло і перетерти все пальцями в однорідну крихту . Додати в крихту яйце і мед, швидко замісити тісто до однородности.
2. Зібрати тісто в кулю, покласти в пакет, приплюснути в коржик і прибрати на 30 хвилин у холодильник. Відпочиле тісто розкачати між двох тефлонові килимків в пласт товщиною 6 мм, вирубати печиво, залишаючи інтервал 1-1,5 см, нанести оттиск.

3. Залишки тіста зібрати, килимок перенести на лист і відправити в холод для закріплення малюнка. Залишки тесту знову розкачати, вирізати, нанести відбиток, охолодити….. Випікати печиво в заздалегідь розігрітій до 200° духовці, режим верх-низ, на полиці вище середньої, 10-12 хвилин. Низ печеться швидше, врахуйте це!