Торт карпатка з заварного тіста і заварного крему

Як смачно зробити Торт карпатка з заварного тіста і заварного крему простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Торт, який вийде у всіх 😁 Карпатка — це торт, який за смаком нагадує профітролі з найніжнішим кремом, але тільки у великому форматі 🤤

Інгредієнти

Заварний крем:
0,5 л молока
2 яйця С1
120г цукру
40г крохмалю
1ч.л. ванільного цукру
120г злив.масла

Заварне тісто:
2 яйця
80г молока
80г води
80г борошна
50г злив.масла
1/3ч.л. солі
1/2ч.л. цукру

Торт карпатка з заварного тіста і заварного крему покроковий рецепт

1. Спочатку приготуємо заварний крем. Яйця збиваємо з усіма сухими інгредієнтами, молоко нагріваємо на середньому вогні. Як тільки молоко закипить, знімаємо з вогню і тонкою цівкою вливаємо в яєчну суміш, постійно помішуючи. Відправляємо отриману суміш на плиту на середній вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до загущения.

2. Коли крем повністю охолоне і охолодитися, збиваємо вершкове масло кімнатної температури і поступово додаємо в нього заварний крем, продовжуючи збивати. Перейдемо до заварному тесту! Нагріваємо воду, молоко і масло до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо борошно і замішуємо, поки тісто не збереться в кому і тільки тоді знімаємо з плиты.

3. Коли тісто подостынет, поступово додаємо яйця. Розподіляємо тісто по дну форми і випікаємо 15-20 хвилин при 180* (час залежить від товщини коржів, вони повинні піднятися і підрум’янитися). Коли коржі повністю охололи, збираємо торт, поміщаючи між 2 коржів крем.

4. Відправляємо торт в холодильник на кілька годин для стабілізації. Перед подачею можете посипати сах.пудрою!) Це виходить настільки смачно, що на одному шматочку складно зупинитися 🤭🍰

Відео рецепт 👇