Торт Мурашник з яблуками з пісочного тіста та згущеного молока

Як смачно зробити Торт Мурашник з яблуками з пісочного тіста і згущеного молока простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Смачний десерт, у якого особливий спосіб приготування тіста. Можна робити і без начинки і у вас буде класичний мурашник.

Інгредієнти

Розмір форми 24 див.

Пісочне тісто:
Борошно – 500 гр.
Вершкове масло ( холодне ) -250 р
Цукор – 150 гр.
Розпушувач – 10 в р.
Сметана (будь-якої жирності) – 100 гр.
Яйце – 1 шт.
Щіпка солі

Яблучна начинка:
Яблука (дрібно нарізані)-1 кг.
Цукор – 2 ст. л.
Вершкове масло -20 гр.
сік лимона

Крем:
Варена згущене молоко-380 гр.
Вершкове масло (розтоплене) -100 гр.

Торт Мурашник з яблуками з пісочного тіста і згущеного молока покроковий рецепт

1. Пісочне тісто:
Готове тісто поділити на 4 частини і прибрати в холодильник на 1,5 години. Охолоджене тісто пропустити через м’ясорубку або (натираємо на тертці) розкласти на деко і випікати в розігрітій духовці при 200 гр. 15 хв. Остудити, поламати на маленькі шматочки і поділити на 2 рівні части.

2. Яблучна начинка:
Усе з’єднати і томити на вогні до м’якості яблук. ОСТУДИТЬ.

3. Крем:
Усе з’єднати і перемішати до однорідності поділити на 2 рівні части.

4. Збирати торт як на відео ) Залишити просочитися на ночь.

Відео рецепт 👇