Тушкований кролик з картоплею в арахісовій соусі

Як смачно зробити Тушкований кролик з картоплею в арахісовій соусі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Чи можуть нові страви надихати чужі рецепти? Так, звичайно!
Недавно я подивилася шоу VOKA «Їж. Дивись. Готуй», де шеф-кухар готує страви з фільмів та серіалів. У шоу був дуже прикольний рецепт кролика, який показували в серіалі «Кухня», і я дуже зацікавилася, адже давно не готувала саме кролика.
Найскладнішим було знайти того самого кроля, а далі все понеслося само собою. Природно, в рецепт я внесла своє бачення, але раджу ознайомитися і з варіантом з шоу – там, до речі, соус був мигдальний. Дивіться, надихайтеся і готуйте!
Кролик – як в ресторані: тане в роті, вишуканий і вабливий.

Інгредієнти

▪️тушка кролика
▪️картоплю
▪️2 великих цибулини
▪️250гр вина білого сухого
▪️400гр гриби печериці
▪️100гр арахісу
▪️1ст.л. борошна
▪️100гр вершки 33%
▪️чебрець
▪️3-4 зубчики часнику
▪️сіль/перець

Тушкований кролик з картоплею в арахісовій соусі покроковий рецепт

1. Кролика розріжте на сегменти, при обробленні залишаться частини не для гасіння (кісточки), залийте їх 600гр води і зваріть бульйон – він нам буде необхідний. Частини для гасіння потрібно обсмажити до кольору на оливковій олії, перекласти в тарілку. Після – дрібно порізати цибулю і обсмажити його там же, де смажився кроль. Додати чебрець, часник і вино. Выпариваем вино з лука до тих пір, поки він знову не почне жариться.

2. Арахіс необхідно подробити і додати до цибулі, обсмажити. Далі – розсунути цибулю з арахісом, додати трохи масла в центр, викласти в муку і обсмажити її трохи – і перемішати все разом. Викласти кролика, додати зварений бульйон, сіль, перець і тушкувати 1 годину. Тим часом почистити картоплю, порізати його навпіл, обсмажити на сковороді до скоринки, але не до готовності. Додати гриби, злегка обсмажити. Відправити все до кролику і тушкувати ще 35-45 хвилин. Робимо вершковим соус.

3. Беремо трохи бульйону від кролика, заливаємо в сотейник, даємо закипіти, додаємо вершки і проварюємо ще 2 хвилини до легкого загустіння. Подаємо. Наливаємо біле сухе вино в келихи. У тарілку наливаємо вершковий соус, викладаємо картоплю, гриби і частина кролика. Прикрашаємо зеленню і насолоджуємося!