Універсальне дріжджове тісто для пиріжків з будь-якою начинкою ❤️❤️❤️👏 І ще відкрию секрет 🤫, я не завжди вимішую тісто до стану відставання від рук, і пиріжки виходять такі повітряні і смачні😊
Інгредієнти
✔️300мл теплого молока (близько 40•)
✔️8г сухих або 25г свіжих дріжджів
✔️1 яйце
✔️500-550г борошна
✔️1ч л солі
✔️1-2 ст л цукру
✔️50г вершкового масла
Універсальне дріжджове тісто для пиріжків покроковий рецепт
1. В теплому молоці розчиняємо цукор, дріжджі і 100 г просіяного борошна. Залишаємо на 15-20 хв до підняття «шапочки». Потім в опару додаємо яйце, сіль і решту просіяне борошно. Можна на цьому етапі влити розтоплене вершкове масло в опару, але я люблю додавати його частинами при вимішування, так тісто менше липне до рук. ⠀
2. Вимішуємо тісто 5-7 хв, формуємо кулю і кладемо під плівку в тепле місце до збільшення в об’ємі в 2,5 рази. У мене йде близько години. ⠀ Обминаємо тісто і приступаємо до ліплення пирожков.
3. Обов’язково дати готовим до випічки пиріжків час на расстойку, 15 хв, потім акуратно змастити зверху яйцем і випікати при 190-200• в заздалегідь розігрітій духовці до рум’яності. ⠀ Улюблена начинка всієї родини-капуста з яйцем)😋👌