Варення Малина Лохина Йошта. Так як я сьогодні з нею награлася по повній 😔Коли я її перебрала і помила , то на ній виявилися хвостики довжиною 10-12 мл, які довелося поштучно відривати кожен з ягідки (а я так на секундочку ☝️ варила чотири порції 🙈 Але це того варте. Взагалі: смак, аромат, колір і текстура перевершили всі мої очікування.
Інгредієнти
Малина – 1 кг
Лохина -1 кг
Йошта -1 кг (можна замінити звичайною чорною смородиною)
Рецепт з розрахунку на три кг ягід:
Цукор 1/1
Варення Малина Лохина Йошта покроковий рецепт
1. Ягоди помити, перебрати і перекласти в сито щоб пішла зайва вода. Далі засипати ягоди в ємність в якій будете варити варення. Додати 2 кг цукру і ставите на вогонь 🔥 безперервно заважаєте поки не розчиниться сахар.
2. Даєте варенню добре закипіти і забираєте з вогню до повного охолодження. Після охолодження ставите варення назад на вогонь і даєте знову добре закипіти. Вимикаєте вогонь 🔥 і висипаєте в варення 1 кг цукру, добре розмішуєте (хвилин 5).
3. Гарячим разливаете по стерильним баночках, намагайтеся наливати варення під самий верх ⬆️ закривати кришками і перевертаєте до охолодження. Укутувати не надо.
4. Останній цукор желирует варення – хто закривав малину і смородину за моїм рецептом, ті вже знають і побачили результат. Варення добре зберігається при кімнатній температуре.