Веганські котлети з кіноа

Веганські котлети з кіноа простий рецепт на сковороді.

Інгредієнти

▫️1 стакан сирої (сухий) кіноа або 3 склянки приготовленої
▫️2 склянки води (для приготування кіноа)
▫️1/3 склянки борошна з нуту
▫️1/3 склянки води
▫️близько 3/4 склянки дрібно нарізаної зелені
▫️1 стакан дрібно натертої моркви
▫️2 столові ложки харчових дезактивованиї дріжджів
▫️1 чайна ложка солі (або калу намак)
▫️1/2 чайної ложки пластівців чилі
▫️1/2 чайної ложки порошку куміна
▫️1/4 чайної ложки меленого чорного перцю
▫️1/4 чайної ложки асафетиди/часникового порошку
▫️1/4 чайної ложки порошку куркуми
▫️3 -4 їдальні ложки масла для смаження

Веганські котлети з кіноа покроковий рецепт

1. Кіноа залити водою і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, посолити і накрити кришкою. Варити близько 15 хвилин. Потім остудити і перемішати. Борошно з нуту змішати з 1/3 склянки воды.

2. До кіноа додати терту моркву, нарізану зелень, сіль, спеції, дріжджі і нутовую суміш. Добре перемешать.

3. Розділити масу на невеликі грудочки і сформувати котлетки. Обсмажити їх з двох сторін на масле.