Вершкове морозиво з брауні

Як зробити вершкове морозиво з брауні рецепт простий.

Інгредієнти

Будь-яке рослинне молоко – 1 частина
М’ята – 1/2 частина
Сушені кешью – 350 р
Кокосове масло – 3 ст. л.
Сироп топінамбура – 1/3 частини
Екстракт ванілі – 1 ч. л. (за бажанням)
Сіль – щіпка

Брауні:
Волоські горіхи (можна мигдаль або фундук) – 1 частина
Какао-порошок – 1/3 частини
М’які фініки Каспіан – 1 частини
Кокосове масло – 2 ст. л.

1 частина = 1 чашка 250 мл (тут важливі саме пропорції, а не грами, так що можна готувати без ваг)

Вершкове морозиво з брауні покроковий рецепт

1. БРАУНІ: Подрібніть горіхи в крихту, очистіть від кісточок фініки. Помістіть в блендер горіхи, какао-порошок, фініки і кокосове масло, подрібніть до однорідної консистенції. Покладіть “тісто” на пергамент, накрийте зверху іншим листом, розкачайте качалкою і відправте в морозилку. ⠀

2. МОРОЗИВО: Замочіть кешью на 5-8 годин. Вилийте молоко в ківш і підігрійте, але не доводите до кипіння. Візьміть 3/4 від всієї м’яти, покладіть в гаряче молоко і настоюйте 15 хв. Після цього видаліть м’яту. У вас вийшло м’ятна мигдальне молоко!

3. Покладіть в блендер кешью, м’ятна молоко, кокосова олія, сироп, сіль, екстракт ванілі, свіже листя м’яти і довго пюрируйте до однорідної консистенции.

4. Вилийте в ємність для морозива, дістаньте брауні, поломайте його на шматочки, змішайте з сумішшю і відправте заморожуватися. Якщо ви будете постійно діставати суміш з морозилку і перемішувати, вона вийде більш вершковою і без кристаликів льда.