Вівсяне печиво з сушеної журавлиною

ПЕРШІ вівсяні печива, які полюбила вся сім’я без винятку. Самий головний інгредієнт тут, звичайно ж Геркулес. Процес приготування дуже простий, обов’язково зберігайте і готуйте. ⁣⁣ Нехай ці печива стануть для вас першими в списку серед вівсяних. ⁣⁣⠀Як зробити Вівсяне печиво з сушеної журавлиною рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто:⁣⁣⁣⁣⠀
175 г вівсяних пластівців ⠀
160 г розтопленого коричневого олії (див. примітка) або беріть вершкове розтоплене⁣⁣⠀
100 г коричневого цукру⁣⁣⁣⁣⠀
2 яйця⁣⁣⁣⁣⠀
1 ч. л. ванільного екстракту⁣⁣⁣⁣⠀
200 р пшеничного борошна⁣⁣⁣⁣⠀
1 ч. л. розпушувача⁣⁣⁣⁣⠀
1 ч. л. солі⁣⁣⁣⁣⠀
40 г сушеної журавлини⁣⁣⠀⁣⁣⠀

Вівсяне печиво з сушеної журавлиною покроковий рецепт

1. У мисці змішайте борошно, вівсяні пластівці, розпушувач і сіль.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ В іншій мисці змішайте коричневе (горіхове) масло, цукор, яйця і ванільний екстракт. Перемішайте віночком до об’єднання інгредієнтів.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ Введіть сухі інгредієнти в рідкі. Додайте журавлину. Перемішайте тісто лопаткою. Накрийте харчової плівкою і відправте в холодильник на 20 хвилин.⁣⁣⠀⁣⁣⠀

2. Деко застеліть пергаментом для випічки,⠀з допомогою ложки (для морозива) зробіть заготовки печива. Потім притисніть їх. ⁣⁣⠀⁣⁣⠀ Випікайте в розігрітій до 180С духовці 10-14 хвилин. ⁣⁣⠀⁣⁣⠀ ⁣⁣⁣⠀

3. ПРИМІТКА: для приготування 160 г коричневого (горіхового) олії вам знадобиться 220 г вершкового. Покладіть в сотейник масло і поставте на середній вогонь. Спочатку масло розплавиться, потім почне кипіти і пениться.

4. Помішуйте його лопаткою. Зменшіть вогонь. Через 4-5 хвилин кипіння масло почне набувати світло-коричневий відтінок і горіховий запах. Зніміть сотейник з вогню, остудіть масло і використовуйте для рецепта.

Відео рецепт 👇