Яблучний пиріг з карамеллю і горіхами в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Тісто:
яйця – 2шт
цукор – 100г
мед – 2ст.л
сода – 1 год.л
кефір – 110г
борошна – 170г
горіхи – 30г (волоські)
Яблука з карамеллю:
яблука – 2шт
цукор – 100г
вода – 30мл
лимонний сік – 1ч.л
Яблучний пиріг з карамеллю і горіхами в духовці покроковий рецепт
1. Яйця збиваємо з цукром до піни. Додаємо мед, соду, кефір і збиваємо до розчинення меду. Просіваємо борошно, додаємо подрібнені горіхи і перемешиваем.
2. В сотейник, додаємо цукор, воду і лимонний сік. Ставимо на середній вогонь, чекаємо поки почне пузиритися і колір стане світло-коричневий. Прибираємо з вогню і чекаємо хвилину, щоб карамель «дійшла».
3. Викладаємо скибочки яблук і заливаємо цукрових карамеллю. Зверху тісто. Випікати при температурі 180 градусів 30-40 минут.
Відео рецепт 👇