Яблучний пиріг з сирною начинкою в духовці простий рецепт. Скоро почнеться сезон яблук, спека спаде, а рецепт треба зберегти. Можна зробити з сирною начинкою, а можна і без. У будь-якому випадку, м’яке пухова здобне тісто в поєднанні з яблуками – це дуже смачно.
Інгредієнти
На пиріг 20-22 см (висота форми 3-5 см)
▶ Тісто:
4 г (1 ч л) «Саф-Момент» для здоби
250 г пшеничного борошна
100 мл молока
3 г солі
40 г цукру
1 яйце
35 г м’якого вершкового масла
▶ Начинка:
200 г сирного сиру (крем-чіз)
80 г цукру
450 г яблук
▶ Для змазування:
Яйце
▶ Для декору:
Перловий цукор
Яблучний пиріг з сирною начинкою покроковий рецепт
1. Приготуємо начинку: сирний сир змішайте з 40 г цукру. Приберіть в бік. Яблука наріжте тонкими скибочками і додайте решту 40 г цукру, викладіть їх на деко. Випікайте при 180 °С 10 – 15 хвилин в залежності від сорту яблук, поки вони не стануть мягкими.
2. Приготуйте тісто. У чашу міксера додайте тепле молоко, яйце, цукор і дріжджі. Перемішайте. Потім введіть сіль, борошно. Почніть заміс тіста. Додайте розм’якшене вершкове масло і добре вимісіть. Готове тісто м’яке, не липне до рукам.
3. Миску змастіть маслом, викладіть тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште на 1,5 години. Коли тісто підійшло, розкачайте його і викладіть у форму. Обріжте зайве і зробіть з цієї частини тесту коси для декора.
4. На дно викладіть сирну начинку, а поверх неї – часточки яблук. Прикрасьте косами з тіста. Змастіть пиріг яйцем, присипте перловим сахаром.
5. Випікайте в розігрітій до 180С духовці 25 хвилин. Важливо! Верх пирога зарум’яниться до його готовності. Накрийте фольгою і продовжите выпечку.
Відео рецепт 👇