Як зробити смачний Яблучний торт пиріг з кремом зі сметани рецепт простий. Ніжний соковитий повітряний бісквіт з яблучним пюре і ніжною сметаною, прикрашений ароматними смаженими яблуками. Швидкий і простий тортик.
Інгредієнти
Начинка:
500 г пюре із запечених яблук (8-10 шт)
150-200 г цукру (за смаком)
1-2 стл соку лимона
Зірочка бадьяна (за бажанням)
Бісквіт:
4 яйця
180 г цукру
120 г борошна
50 г крохмалю
10 г розпушувача
100 р слив. масла
Для покриття:
500 г сметани 20%
3 чл цукрової пудри
⠀
Для прикраси:
2 яблука
1 стл лимонного соку
40 г слив. масла
1 стл цукру
0,5 чл рожевого перцю або кориця
Яблучний торт пиріг з кремом зі сметани покроковий рецепт
1. Для начинки з’єднати всі інгредієнти і довести до кипіння. Випарувати зайву вологу, щоб пюре набуло густу консистенцію. Влити сік лимона і перемішати. Перелити в миску і накрити плівкою вконтакт, охолодити. Для сметанного покриття відкинути сметану на сито, простеленное марлею, складеною в кілька разів. І залишити на 4-8 годин. ⠀
2. Для бісквіта збити яйця на середній швидкості до однорідності, підвищити швидкість до максимальної і всипати цукор. Збивати близько 8-10 хв до пишної густої і стійкої маси, яка залишає чіткий слід на поверхні. Вершкове масло довести до рідкого, але не гарячого стану. Перемішати борошно, крохмаль, розпушувач і просіяти. Вмішати борошно в яєчну масу до однорідності. Потім змішати трохи яєчної маси з вершковим маслом.
3. Перемішати до однорідності. З’єднати масляне і яєчну масу, акуратно, але ретельно перемішати до однорідності. Вилити тісто на деко, застелене тефлоновим килимком або пергаментом, розрівняти, нахиляючи деко з боку в бік, можна злегка постукати, щоб тісто лягло равномернее.
4. Запікати в розігрітій до 180*С духовці до рум’яної скоринки близько 20 хв. Перевіряти дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити сухою з серединки бісквіта. Бісквіт вийняти, перевернути на грати, зняти папір, охолодити. Сметану змішати з цукровою пудрою і розмішати до однородности.
5. Для прикраси щільні міцні яблука очистити і нарізати кубиками, скропити лимонним соком. Акуратно, намагаючись не деформувати кубики, обсмажити в розтопленому вершковому маслі до пом’якшення. Посипати цукром і карамелизовать до рум’яної скоринки. Посипати перцем.
6. Вийняти. Бісквіт розрізати на дві частини. Одну частину змастити рівномірно яблучною начинкою, а другий накрити і злегка придавити. Змастити верх сметанним кремом. Викласти шматочки обсмаженого яблок.
Відео рецепт 👇