Ягідний торт кремовий пиріг простий рецепт! Кремова заливка!
Інгредієнти
Масло вершкове м’яке: 100 р
Цукор: 180 р
Масло рослинне: 15 р
Яйця: 100 р
Сметана 25% або м’який творог5%: 75 р
Борошно пшеничне: ~ 215 р
Розпушувач: 7 р
Сіль: 2 р
Ванілін: 1 р
Для начинки:
Ягоди: 200 г (у мене смородина і заморожена малина)
Цукрова пудра: 25 р
Кукурудзяний крохмаль: 10 р
Для крему:
Сметана 25%: 300 р
Цукор: 100 р
Ванілін: 1 р
Сирний сир: 150 р
Ягоди асорті для подачі
Ягідний торт кремовий пиріг покроковий рецепт
1. М’яке вершкове масло збити з цукром до пишної маси протягом 5 хвилин. Додати рослинне масло, збити і додати яйця. Збивати ще 4-5 хвилин. Додати сметану(м’який сир), перемішати до однорідності. Борошно з’єднати з розпушувачем, частинами Додавати до рідкої маси і вимішувати до об’єднання. Довго не заважати! Додати сіль і ванилин.
2. Має вийти досить густа кремоподібна тісто, ліниво сползающее з лопатки. Якщо тісто явно рідині, додайте ще трохи борошна. Роз’ємну форму або кільце 18 -22 см покласти пергаментом/обернути фольгою. Змастити маслом дно і стінки. Викласти тісто і розрівняти. Ягоди змішати з цукровою пудрою і кукурудзяним крохмалем, викласти на тесто.
3. Якщо хочете, щоб ягоди виявилися в центрі пирога, видавіть їх в тісто. Або ж викладайте тісто шарами, перекладаючи ягодами. Випікати при 200 р перші 20 хвилин, потім ще 25-30 хвилин при 175 г до сухої палички. Час залежить від об’єму форми. Моя основа выпекалась трохи більше 50 хвилин. Духовку перші 30 хвилин не відкривати!
4. Далі можна варіювати збірку. Варіант 1:
Змішати міксером сметану і цукор, додати ванілін і сирний сир. Збити до пишноти 3-5 хвилин. Викласти на гарячий пиріг прямо в рознімної формі/ кільці, дати охолонути при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник на 5-6 годин, щоб крем трохи застиг і пиріг просочився. При подачі вийняти з форми, пройшовшись ножем по краю, прикрасити свіжими ягодами.
Змішати міксером сметану і цукор, додати ванілін і сирний сир. Збити до пишноти 3-5 хвилин. Викласти на гарячий пиріг прямо в рознімної формі/ кільці, дати охолонути при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник на 5-6 годин, щоб крем трохи застиг і пиріг просочився. При подачі вийняти з форми, пройшовшись ножем по краю, прикрасити свіжими ягодами.
5. Варіант 2:
Основу повністю остудити, вийняти з форми. Зробити крем, як написано у варіанті 1 , перекласти в кондитерський мішок з насадкою закрита зірка і прибрати його в холод на 1,5-2 години. Частина крему нанести на верх і боки торта. Бока присипати мигдалевими пелюстками або кокосовою стружкою. Залишилися кремом покрити верх, створюючи візерунки. Прикрасити ягодами. Можна подавати відразу, або додатково потримати в холодильнику ще 2-3 часа.
Основу повністю остудити, вийняти з форми. Зробити крем, як написано у варіанті 1 , перекласти в кондитерський мішок з насадкою закрита зірка і прибрати його в холод на 1,5-2 години. Частина крему нанести на верх і боки торта. Бока присипати мигдалевими пелюстками або кокосовою стружкою. Залишилися кремом покрити верх, створюючи візерунки. Прикрасити ягодами. Можна подавати відразу, або додатково потримати в холодильнику ще 2-3 часа.