З профітролі шоколадні

Вони французие або англійські? Питання складне. Профітролі були відомі вже в 17 столітті. Як зробити домашні профітролі шоколадні рецепт простий. “Запечені під попелом” – перекладається як-то так. За ці століття змінилося багато чого, але не Профітролі! Сталість – произнак майстерності і, напевно, любов шанувальників. Сьогодні готуємо Шоколадні профітролі з кокосовим кремом.

Інгредієнти

Для тесту:
130гр – води
130гр – молока
115гр – вершкового масла
5гр – солі
5гр – цукру
140гр – борошна в/с
10гр – какао порошку
260-270гр – яєць (близько 5 шт. С1)

Для хрусткого шару:
50гр – холодного вершкового масла
60гр – коричневого цукру
60гр – борошна в/с

Кокосовий крем:
250гр – кокосового молока
65гр – жовтків
75гр – цукру
16гр – кукурудзяного крохмалю
40гр – кокосової стружки
300гр – вершків 33% жирності

З профітролі шоколадні покроковий рецепт

1. Для тіста:
Воду, молоко, вершкове масло, сіль і цукор покласти в сотейник з товстим дном і нагріваємо до кипіння. Додаємо перемішану борошно з какао і на невеликому вогні, постійно помішуючи, підсушуємо тісто до блиску; перекладаємо Тісто в чашу міксера і охолоджуємо його насадкою лопатка до 50 С, по одному вводимо яйця, щоразу перемішуючи тісто до однорідності; Відсаджуємо на деко, застелений пекарської папером, з допомогою кондитерського мішка і круглої насадки d=10-12 мм, зверху викладаємо диски хрусткого шару; Випікаємо при 190С близько 20-30 хвилин (залежить від розміру профітролей).

2. Для хрусткого шару:
Перемішуємо насадкою лопатка; Розкачуємо між двох аркушів пергаменту, товщиною 1-2мм, прибираємо в морозилку; Вирізаємо кола по діаметру відлучених профітролей і кладемо зверху профітролей перед выпечкой.

3. Кокосовий крем:
Кокосове молоко з половиною цукру нагріваємо до кипіння; Другу половину цукру поєднуємо з жовтками і кукурудзяним крохмалем; Частина нагрітих вершків виливаємо на жовткову суміш, перемішуємо і все повертаємо назад в сотейник. Доводимо на невеликому вогні до загустіння, постійно помішуючи; Проціджуємо через сито, додаємо кокосову стружку, накриваємо плівкою «в контакт» і охолоджуємо; Холодні вершки збиваємо до твердих піків і об’єднуємо з охолодженим кремом. Начиняємо профітролі кремом і насолоджуємося. Начинка у профітролей може бути якою завгодно, не тільки сладкой.

Відео рецепт 👇