Закриті пироги з бурякової бадиллям і сиром

Закриті пироги з бурякової бадиллям і сиром простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Дріжджі свіжі 15 р
цукор 1 с. л
Сіль 1ч.л
Вода тепла 500мл
борошно 750 р
масло рослинне 30 мл

Для начинки:
Бурякова гичка 700 кг
Расольный осетинський сир 500 р
масло вершкове для змащування

Закриті пироги з бурякової бадиллям і сиром покроковий рецепт

1. Просіяти борошно. В теплу воду додати цукор і дріжджі, добре перемішати. Влити до борошні і почати місити тісто до повного з’єднання з борошном. Додати сіль і масло і продовжувати місити ще приблизно 5 хвилин. * Повинні отримати дуже м’яке, гладке і трохи липке тесто.

2. Накрити рушником. Тісто має збільшитися вдвічі. Бадилля помити і мелкл нарізати. Додати натертий сир, перемішати. Розділити тісто на шматки. Руками трохи приплюшить, викласти в центр начинку. Краю зібрати до центру, добре защипить і акуратно розкачати або ж руками сформувати корж приблизно 1-1,5 см .

3. У центрі акуратно проткнути тісто, щоб під час випікання вийшов пар і не розірвав пиріг. Випікати в сильно розігрітій до 240С духовці 12 – 14 хвилин. Готові пироги щедро змастити розтопленим вершковим маслом.

Відео рецепт 👇