Заварні Еклери з кремом з вареної згущенки простий рецепт. Еклери будинку – можливо 😍 Смачні, хрусткі, з ніжним кремом і такі красиві! Такі ось вони, мої перші еклери!) І готувати їх не так складно, як здається! Взагалі не складно! Тільки потрібно виділити на готування 2 години – але це і добре. Адже готування і створення прекрасного зараз – відмінний спосіб досягти внутрішнього спокою.
Інгредієнти
заварне тісто:
⁃ Вода 250 мл
⁃ Масло вершкове 100 гр
⁃ Сіль 0,5 ч. л.
⁃ Борошно 180 гр
⁃ Яйце 4 шт
⠀⠀
Готуємо крем:
⁃ Варена згущене молоко 180-200 гр
⁃ Сир сирний 150 гр
⁃ Вершки 60 гр
Заварні Еклери з кремом з вареної згущенки покроковий рецепт
1. Заварне тісто:
⁃ Додати масло і сіль у воду і поставити на вогонь, довести до кипіння і відразу вимкнути.
⁃ Додати борошно і ретельно перемішати тісто до однорідності.
⁃ тісто Остудити 5 хвилин.
⁃ Починати додавати по одному яйцю. Поки одне яйце повністю не втрутиться в тісто, друге не додавати. Спочатку будуть грудочки – це нормально.
⁃ У підсумку, після додавання всіх яєць, вийде тягуче тісто (дивіться відео).
⠀
Після цього потрібно сформувати еклери. Якщо є кондитерський шприц, то використовувати його. Якщо немає, то просто взяти пакетик і відрізати куточок потрібного розміру. Перемістити тісто в нього і відсадити еклери на невеликій відстані один від одного.
⠀
Відправити в дуже добре розігріту духовку на 180 градусів на 35 хвилин. Духовку не відкривати під час випікання! Випікаємо до появи золотистої скоринки. Повністю остудить.
⁃ Додати масло і сіль у воду і поставити на вогонь, довести до кипіння і відразу вимкнути.
⁃ Додати борошно і ретельно перемішати тісто до однорідності.
⁃ тісто Остудити 5 хвилин.
⁃ Починати додавати по одному яйцю. Поки одне яйце повністю не втрутиться в тісто, друге не додавати. Спочатку будуть грудочки – це нормально.
⁃ У підсумку, після додавання всіх яєць, вийде тягуче тісто (дивіться відео).
⠀
Після цього потрібно сформувати еклери. Якщо є кондитерський шприц, то використовувати його. Якщо немає, то просто взяти пакетик і відрізати куточок потрібного розміру. Перемістити тісто в нього і відсадити еклери на невеликій відстані один від одного.
⠀
Відправити в дуже добре розігріту духовку на 180 градусів на 35 хвилин. Духовку не відкривати під час випікання! Випікаємо до появи золотистої скоринки. Повністю остудить.
2. Готуємо крем:
Все змішати до однородности.
Все змішати до однородности.
3. Далі беремо простий медичний шприц, наповнюємо його кремом і вводимо в еклери зверху в кілька місць стільки, скільки вважаєте за потрібне – можна вводити крем, поки він сам не буде высачиваться).
⠀
Далі можна покрити еклери глазур’ю – білим або молочним шоколадом, наприклад! Я розтопила білий шоколад (85 гр) і вершки (30 гр), і змастила еклери. Посипала фісташкою і вийшла ось така краса і вкуснота.
⠀
Далі можна покрити еклери глазур’ю – білим або молочним шоколадом, наприклад! Я розтопила білий шоколад (85 гр) і вершки (30 гр), і змастила еклери. Посипала фісташкою і вийшла ось така краса і вкуснота.