Зефір на свіжовичавленому соку апельсина

Як зробити домашній зефір на свіжовичавленому соку апельсина рецепт простий.

Інгредієнти

Для меренги:
70гр – яєчного білка
60гр – цукру
щіпка лимонної кислоти

Для сиропу:
290гр – свіжовичавленого апельсинового соку
9g – агар-агару 900
250гр – цукру
35гр – сиропу глюкози
цедра 1 апельсина
Цукрова пудра для посипання

Зефір на свіжовичавленому соку апельсина покроковий рецепт

1. Готуємо меренгу: білок з дрібкою лимонної кислоти поміщаємо в чашу міксера і починаємо збивати на невеликих обертах, потім збільшуємо швидкість збивання і поступово всипаємо цукор. Меренгу збиваємо до пишноти. Меренгу можна збивати і при цьому варити сироп. Якщо сироп ще не готовий, а меренга стала пишною і білою, то потрібно знизити оберти і продовжувати збивати на повільних оборотах.

2. Готуємо сироп: у сотейник з товстим дном наливаємо апельсиновий сік, додаємо агар, розмішуємо, ставимо на середній вогонь і починаємо нагрівати до бульбашок, потім додаємо цукор 250гр, сироп глюкози 35гр і цедру апельсина. Постійно помішуючи, варимо сироп до 104С (близько 4-5 хвилин).

3. Даємо сиропу заспокоїтися і тонкою цівкою, по стінці чаші міксера, вливаємо його в взбивающуюся на середньо-високих обертах меренгу (меренга не повинна осісти); Продовжуємо збивати масу ще кілька хвилин – вона повинна бути щільною і тримати форму;

4. Перекладаємо зефірну масу в кондитерський мішок з насадкою «зірочка» 12 мм і відсаджуємо на пергамент зефірінки; Залишаємо зефір при кімнатній температурі на 10-12 годин; Далі присипаємо цукровою пудрою і збираємо з двох половинок зефір; Зберігаємо в герметичному контейнері 5-7 дней.

Відео рецепт 👇