Желейний сирно молочний торт з мандаринами

Як смачно зробити Желейний сирно молочний торт з мандаринами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. МАНДАРИНОВИЙ ПП ТОРТ

Інгредієнти

✔️ БІСКВІТ:
Яйце С1 – 2 шт
Молоко 2,5% – 20 мл
Рисове борошно – 40 гр
Ванілін – щіпка
Розпушувач – 1/2 ч. л
Підсолоджувач – 4 гр (пребиосвит)

✔️ ПРОСОЧЕННЯ:
Окріп – 40 мл
Лимонний сік – 10 мл
Підсолоджувач – 2 гр

✔️ МУС:
М’який сир 5% – 340 гр
Кефір 1% – 200 мл
Желатин 14 гр (силою 220 Bloom) + вода 70 мл
М’якоть мандаринів – 100 гр
Підсолоджувач – 7 гр

✔️ МАНДАРИНОВИЙ ШАР:
Мандарини – 350 гр
Желатин 6 гр + вода 30 мл
Підсолоджувач – 5 гр
✔️ На весь торт буде потрібно 800 гр мандаринів, в очищеному вигляді 600 гр

Діаметр: 16 см
Вага: 1200 гр
КБЖУ на 100 гр: 84,33/6,28/2,75/8,52

Желейний сирно молочний торт з мандаринами покроковий рецепт

1. Бісквіт: яйця збити з ваніліном і підсолоджувачем міксером протягом 5 – 7 хв до побіління і збільшення в об’ємі. Продовжуючи збивати, влити молоко. Додати просіяне борошно з розпушувачем. Перемішати лопаткою акуратними рухами знизу вгору. Діаметр роз’ємного кільця встановити 17 див. Дно затягнути фольгою і змастити маслом. Викласти тісто. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 гр духовці 13 – 15 хв до сухої зубочистки. Готового бісквіту дати охолонути на решетке.

2. Мандарини очистити від шкірки і білих прожилок. Розламати навпіл. З кожної половинки вирізати центральну частину по ширині приблизно 7 мм. Частина долик мандаринів очистити від прозорих плівок і вирізати м’якоть. Має вийти 100 гр. Решта обрізки підуть для мандаринового шару. Мус: желатин залити водою і дати набрякнути. Підігріти на повільному вогні до розчинення крупинок. У глибокій мисці змішати м’який сир, кефір і підсолоджувач. Влити розпущений желатин і додати шматочки м’якоті мандаринов.

3. Збірка в рознімної кільці діаметром 16 див. Дно затягнути фольгою, боки прокласти ацетатної стрічкою. Викласти бісквіт і добре просочити його. Часточки мандаринів викласти поверх бісквіта, щільно притискаючи до бортикам форми. Вилити мус. Прибрати в холодильник на 2 години. Мандариновий шар: желатин залити водою. Приготувати згідно до інструкції на упаковці. Залишилися шматочки мандаринів пробити блендером в пюре. Перелити в каструлю, додати підсолоджувач і довести до кипіння. Протерти пюре через сито. Отриманий сік остудити. Потім додати розпущений желатин. Вилити мандариновий шар поверх мусу. Прибрати в хол-к.