Арахісові батончики з

Арахісові батончики домашні простий рецепт 🤎 Ідеальні по текстурі і за смаком, готуються буквально 5 хвилин ☺️

Інгредієнти

▪️100 г сиропу топінамбура
▪️100 пасти з смаженого арахісу (урбеча)
▪️35 г кокосової борошна
▪️35 г сухого вівсяного молока

ГЛАЗУР:
▪️40 г какао-масла
▪️20 г сиропу топінамбура
▪️10 г какао
▪️10 г сухого вівсяного молока (або какао для гіркого шоколаду)

Арахісові батончики домашні покроковий рецепт

1. Змішати сироп і пасту в чашці. Додати сухе молоко і борошно. Все перемішати. Нагріваємо масу. Так змінюється консистенція і смак, цей етап обов’язковий. Я роблю в мікрохвильовці, 1,5 хвилини прогріваю на потужності 600. Можна в духовці або в сотейнике/сковородке.
2. Головне-прогріти. Чим довше, тим щільніше і більш тягучі будуть батончики. Викладаємо масу в силіконову форму (у мене прямокутна по дну розмір 7,5 см/18 см), можна просто сформувати на килимку. Ставимо в морозильник.
3. Хвилин через 10 розрізаю на батончики, поки маса не надто застигла. 6 штук. І ще залишаю в морозилці, щоб зручно було глазурувати. Глазируем батончики за бажанням, можна просто розтопленим шоколадом, але і без глазурі теж смачно. Тоді можна не заморожувати, а просто поставити в холодильник.
4. ГЛАЗУР:
Какао-масло натерти або дрібно порубати. Розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Не перегрівати! Додати сироп, перемішати. Додати сухе молоко і какао, все добре перемішуємо. Заглазировать батончики (зручно за допомогою виделки).