Як смачно зробити Булочки Равлики з заварним кремом і родзинками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Чудові ніжні смачні булочки! Пекла двічі поспіль! Дуже вже сподобалися! 😋
Інгредієнти
(~ на 15 булочок)
⠀
▫️Опара:
•150 г сироватки (або молоко+вода)
•100 г пшеничного борошна
•1 ч. л. цукру
•12 г пресованих дріжджів (або 4 г сухих)
⠀
Тісто:
•40 г цукру
•0,5 ч. л. солі
•1 яйце С1
•250 г пшеничного борошна
•50 г вершкового масла
⠀⠀
Начинка:
▫️родзинки 70 р
Заварний крем:
•1 яйце
•180 мл молока
•50 г цукру (з них 5 г ванільного)
•15 г борошна
•12 г слив олії.
Сироп:
30 мл води
30 г цукру
Булочки Равлики з заварним кремом і родзинками покроковий рецепт
1. Опара:
Змішати, залишити на 30-60 хв. Опара повинна зрости в кілька разів і почати трохи западати в центре.
Змішати, залишити на 30-60 хв. Опара повинна зрости в кілька разів і почати трохи западати в центре.
2. Тісто:
У підійшла опару додати яйце, сіль і цукор – розмішати. Всипати борошно, почати заміс тіста. При появі ознак еластичності – ввести частинами масло кімнатної t, замісити до гладкості. Бродіння ~ 1.5 години. Можна один раз обім’яти (через 40 хв від початку). Готове тісто виросте в 2.5 рази, стане повітряним. Поки опара виброджує/тісто – робимо начинку.
У підійшла опару додати яйце, сіль і цукор – розмішати. Всипати борошно, почати заміс тіста. При появі ознак еластичності – ввести частинами масло кімнатної t, замісити до гладкості. Бродіння ~ 1.5 години. Можна один раз обім’яти (через 40 хв від початку). Готове тісто виросте в 2.5 рази, стане повітряним. Поки опара виброджує/тісто – робимо начинку.
3. Начинка:
Залити окропом на 7-10 хв. Злити. За бажанням додати 2 ст. л. рому/коньяку, випарити на плиті або в СВЧ. Остудить.
Залити окропом на 7-10 хв. Злити. За бажанням додати 2 ст. л. рому/коньяку, випарити на плиті або в СВЧ. Остудить.
4. Заварний крем:
Змішати яйце, цукор, борошно, трохи молока. Залишилося молоко підігріти, влити в яєчну масу. Уварити на плиті до загустіння при постійному помішуванні. Зняти з нагріву, ввести вершкове масло. Перекласти в миску. Накрити плівкою в контакт і дати остыть.
Змішати яйце, цукор, борошно, трохи молока. Залишилося молоко підігріти, влити в яєчну масу. Уварити на плиті до загустіння при постійному помішуванні. Зняти з нагріву, ввести вершкове масло. Перекласти в миску. Накрити плівкою в контакт і дати остыть.
5. Сироп:
Прокип’ятити 2-3 хв, остудить.
Прокип’ятити 2-3 хв, остудить.
6. На припыленной борошном поверхні розкачати выброженное тісто в тонкий пласт. Змастити кремом, розмістити родзинки і скрутити в рулет. Нарізати на рулетики. Розстойка ~ 30-40 хв. Можна змастити сумішшю жовтка з 1 ст. л. молока перед випіканням. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці ~20-25 хв. Гарячі булочки змастити теплим сиропом і насолоджуватися. 🥰
Відео рецепт 👇