Чізкейк Нью Йорк класичний в домашніх умовах

Як зробити чізкейк Нью Йорк класичний в домашніх умовах рецепт простий. Сьогодні хочу нагадати вам свій улюблений рецепт чізкейку Нью-Йорк. Пробувала багато різних, але ось вже 6 років незмінно повертаюсь до цього. Тільки замість основи з печива тепер використовую пісочне тісто, з них виходить смачніше і не так жирно. Можна подавать зовсім без добавок, з ягідним соусом або, як у моєму випадку, з усіма сезонними ягодами, які знайдуться в холодильнику.

Інгредієнти

(на торт діаметром 20-22 см)

Пісочне тісто
120 г розм’якшеного вершкового масла
1/2 чл. солі
90 г цукрової пудри
15 г мигдальної муки
1 куряче яйце категорії С1
60+180 г пшеничного борошна вищого сорту

Начинка
1 кг вершкового сиру
30 г кукурудзяного крохмалю
150-250 г цукру
160 г сметани 30%
30 мл лимонного соку (у мене лимон+лайм)
цедра 1 лимона
1/8 чл. солі
1 стручок ванілі, витягти насіння (можна замінити ванільним екстрактом або пастою)
4 яйця категорії С1

Чізкейк Нью Йорк класичний в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Пісочне тісто. Покласти в чашу міксера з насадкою весло масло, цукрову пудру, яйце, мигдальне і 60 г пшеничного борошна. Перемішати до однорідності. Додати решту борошно пшеничне. Замішувати до того моменту, коли вся мука увійде в тісто і воно почне збиратися, не довше. Перекласти тісто на силіконовий килимок, швидко обім’яти до однорідності, накрити пергаментом або тефлоновим листом і розкачати в пласт товщиною 3 мм.
2. Прибрати в холодильник на 1 годину. Розігріти духовку до 160 градусів. Дістати тісто з холодильника, вирізати коло діаметром 20-22 см (в залежності від діаметру форми). Випікати 10 хвилин на середньому рівні духовки. Остудити. НАЧИНКА. Змастити маслом форму для випічки застелити бортик пергаментом. Покласти пісочну основу. Обернути дно форми декількома шарами фольги.
3. Змішати крохмаль з цукром. Покласти сметану в чашу міксера, поставити насадку “весло” і на невеликій швидкості поступово ввести сир, суміш повинна стати однорідною. По частинах додати крохмально-цукрову суміш. Потім лимонний сік, цедру, сіль і насіння ванілі. Ввести яйця по одному, перед додаванням кожного наступного яйця попереднє має повністю замешаться.
4. Вилити начинку у форму. Помістити форму з чізкейк в жароміцну ємність більшого об’єму з бортами, поставити в духовку і налити у велику форму окріп так, щоб він доходив по висоті приблизно до середини форми з чізкейк. Випікати орієнтовно 1 годину. Краї чізкейку повинні схопитися, а серединка злегка подрагивать.
5. Вимкнути духовку і залишити чізкейк на 1 годину з відчиненими дверцятами. Потім дістати, повністю остудити і прибрати на ніч у холодильник, Щоб на поверхні торта не утворився конденсат, перед тим, як прибрати форму в холодильник, потрібно накрити її паперовим рушником і придавити його зверху великою тарілкою або крышкой.

6. НОТАТКИ ДО РЕЦЕПТУ. Зазначеної кількості пісочного тіста вистачить на 2 чізкейку або на 1 чізкейк з високими бортиками. Замість міксера начинку можна приготувати в процесорі. Якщо не хочете готувати з водяною банею, можна випікати чізкейк при температурі 100-120 градусів. У цьому випадку знадобиться більше времени.