Інгредієнти
Для приготування безе нам знадобиться:
200гр – білка;
400гр – дрібного цукру;
15гр – 🍋 соку;
15гр – кукурудзяного крохмалю.
Вишневий соус:
200гр – пюре 🍒
50гр – цукру
10гр – кукурудзяного крохмалю
Крем-чіз:
250гр – сирного сиру
250гр – вершків 33%
30гр – цукру
Десерт “Ганна Павлова” на швейцарській меренге покроковий рецепт
1. З’єднуємо білок і цукор в чаші міксера, перемішуємо, робимо піруети ручним віночком і ставимо на водяну баню;
2. Помішуючи, нагріваємо масу до 60°С. ❗Треба переконатися, що всі кристалики цукру розчинилися (краще всього розтерти суміш між пальців);
3. Чашу встановлюємо в міксер і на високій швидкості збиваємо меренгу. Наша маса повинна охолонути до 32°С і бути повітряної;
4. Додаємо 🍋 сік і продовжуємо збивати на середніх обертах піруети;
5. Вводимо крохмаль і на самій маленькій швидкості об’єднуємо всі інгредієнти. Після завершення замісу, акуратно перемішаємо силіконової лопаткою;
6. Відсаджуємо безе (у мене насадка закрита зірка) і випікаємо в духовці при 85°С близько 1,5 годин, а потім духовку трохи відкриваємо і залишаємо безе остигати.
Безе саме по собі солодке, тому я раджу використовувати несолодкий крем і обов’язково додати кислу прошарок між безе і кремом, це можуть бути: свіжі ягоди полуниці, малини, вишні. Але взимку з цим проблема, тому приготуємо соус, який і буде прослойкой.
1. Пюре вишні готуємо самі з заморожених ягід: ягоди розморожуємо і пробиваємо блендером;
2. Крохмаль розводимо з 1-2 ст. л. води;
3. Пюре 🍒 і цукор, доводимо до кипіння і, безперервно помішуючи, вливаємо крохмаль. Проварюємо ще 1-2 хвилини. Перекладаємо в контейнер, прикривають плівкою, охлаждаем.
Всі інгредієнти збиваємо міксером до густого крема.
Відео рецепт 👇