Як смачно зробити Домашні хлібні булочки в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Я знаю, що рецепт борщу ви не оціните, тому до борщу булочки підклала 😂! Вони вийшли такі смачні і красиві, що настійно рекомендую скуштувати!
Але і про борщ хочу трохи черкнути! Варю його тільки з пекінською капустою, нам так набагато смачніше ☺️! І головна родзинка – це відварна буряк, так–так в кінці додати натертої на дрібній тертці відвареного буряка, довести до кипіння і вимкнути! Буде завжди ідеальний колір і смак борщу 👌!
Але і про борщ хочу трохи черкнути! Варю його тільки з пекінською капустою, нам так набагато смачніше ☺️! І головна родзинка – це відварна буряк, так–так в кінці додати натертої на дрібній тертці відвареного буряка, довести до кипіння і вимкнути! Буде завжди ідеальний колір і смак борщу 👌!
Інгредієнти
(на ~0,8 кг тіста, 8 шт.):
45 г вівсяних пластівців (3-5 хвилинної варіння)
20 г цукру
7 г солі
200 мл теплої води
100 мл молока
350-370 г пшеничного борошна
35 г вівсяного борошна
2 г меленого коріандру
5 г сухих дріжджів швидкодіючих
30 г рослинного масла в тісто + 5 г у миску для расстойки
трохи кукурудзяного борошна для посипання
Домашні хлібні булочки в духовці покроковий рецепт
1. Пластівці з’єднати з цукром і сіллю, залити водою і залишити на 15 хвилин. 🔸У велику миску просіяти обидві борошна (50 р пшеничного борошна, залишити на подпыл), додати коріандр і дріжджі, перемішати. Влити молоко, воду з пластівцями, масло і замісити тісто. 🔸Місити тісто 10-12 хвилин і зібрати в шар.
2. У миску налити олію, опустити тісто і покрутити, щоб весь шар покрився жиром. Миску накрити і залишити для вистоювання тісто при кімнатній температурі 50-60 хвилин, потім добре обім’яти і залишити ще на 40-50 минут.
3. Підійшло тісто розділити на 8 частин, кожну зібрати в щільний вузлик і підкотити, укласти на лист, застелений пергаментом, накрити і залишити для вистоювання на 30 хвилин. У цей час розігріти духовку до 200°, режим – конвекція, вниз поставити порожню металеву форму.
4. Підійшли заготовки посипати 🌽 борошном, зробити надрізи і відправити в духовку, на полицю нижче середньої, відразу дати пар (влити в форму на дні склянку окропу).
5. Випікати 15 хвилин, потім форму з окропом, якщо він ще не випарувався, прибрати, зменшити нагрів до 180° с і випікати ще 10 хвилин. 🔸Готові булочки остудити на решітці 😉