Домашній червоний борщ з квасолею і грибами

Як зробити смачний Домашній червоний борщ з квасолею і грибами рецепт простий. За добавкою прибіжать все!!! Перевірено!

Інгредієнти

квасоля біла – 0,5 склянки
сушені білі гриби – 40г
картопля середній – 2 шт.
помідори – 2 шт.
буряк – 1 шт.
квашена капуста – 150 г
цибулина – 1 шт.
грудинка сирокопчена – 150г
корінь селери – 40 г
морква невелика – 1 шт.
сіль, перець
рослинна олія – 4 ст. л.
лимонний сік – 2 ст. л.
свіжа зелень

Домашній червоний борщ з квасолею і грибами покроковий рецепт

1. Квасолю замочити на ніч, відкинути на сито, промити, покласти в каструлю разом з копченою грудинкою (можна готувати і без неї), залити водою, довести до кипіння, воду злити, грудинку вийняти і порізати на невеликі шматочки. Знову покласти квасолю і грудинку в каструлю, залити водою і варити 45 хвилин після закипання. В цей час сушені гриби промити, залити гарячою водою, довести до кипіння і варити 15 хвилин. Відкинути гриби на друшляк, відвар процідити і сохранить.
2. Гриби порізати (якщо потрібно), обсмажити на рослинному маслі 5 хвилин. Картопля очистити і порізати. Всипати картоплю в каструлю з квасолею (якщо потрібно додати води), варити 5 хвилин, потім влити грибний відвар і додати гриби, варити ще 5-7 хвилин. На помідорах зробити надрізи, опустити в киплячу воду на 1 хв, потім обдати холодною водою, зняти шкірку, порізати шматочками.
3. Буряк очистити, натерти на крупній тертці, полити лимонним соком і обсмажувати 2 ст. л. рослинної олії 5 хвилин. Додати до буряка помідори, тушкувати під кришкою близько 10 хвилин. Цибулю, моркву і корінь селери очистити і дрібно нарізати. Обсмажити їх на рослинній олії в окремій сковороді 5 хвилин, помішуючи, потім з’єднати з буряком і помидорами.
4. Покласти в каструлю овочеву зажарку, довести до кипіння, додати квашену капусту, посолити, поперчити за смаком, варити на повільному вогні 15-20 хвилин після закипання. Дати борщу настоятися. Подавати прикрасивши свіжою зеленню і сметаною, з шматочком чорного хлеба.