Як зробити Домашній джем з полуниці і базиліка на зиму на желфиксе простий рецепт. Спробуйте приготувати джем з полуниці і базиліка.
Інгредієнти
Полуниця – 1 кг
Цукор – 500 гр.
Базилік – 15 гр.
Желфикс – 1 упаковка (у мене 1:2)
Домашній джем з полуниці і базиліка на зиму на желфиксе покроковий рецепт
1. Підготуйте скляні банки і кришки, що загвинчуються: вимийте їх, стерилізуйте і висушіть. В кухонний комбайн покладіть трохи полуниці і листочки базиліка, подрібнити, окремо, так як нам треба дуже дрібно подрібнити листя базиліка, у великому обсязі це зробити не получится.
2. Решту полуницю подрібніть блендером і тепер вже можна з’єднати з сумішшю, яка з базиліком. Перекладіть полуницю в каструлю, додайте желюючий цукор і доведіть до кипіння, періодично помешивая.
3. Варіть 3 хв. Додайте цукор, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Варіть джем 5 хв., зніміть піну. Розлийте гарячий джем по банках, закрити кришками і переверніть банки, залиште до повного остывания.
Відео рецепт 👇