Домашній меренговый торт в домашніх умовах

Домашній меренговый торт в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

Яєчні білки – 100 г (приблизно від 3 яєць С0)
Цукрова пудра – 170 р
Кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л.
Оцет 6 або 9% – 1 ч. л.

Крем:
Сирний вершковий сир – 100 г (типу Хохланда або Альметти)
Вершки 33% – 250 р
Цукрова пудра – 20 г

Домашній меренговый торт в домашніх умовах покроковий рецепт

1. 1. Білки збити до піни, починаючи з низьких обертів і поступово підвищуючи швидкість.
2. Не перестаючи збивати додати цукрову пудру і збити на великій швидкості до міцних пік. Збивати доведеться досить довго, не поспішайте.
3. В кінці додайте крохмаль, оцет і збийте ще 1 хвилину.
4. На пергаменті намалюйте кола 18 см і переверніть намальованою стороною вниз. Меренгу розподіліть по пергаменту з допомогою лопатки або кондитерського
мішка.
5. Випікати в розігрітій до 140 градусів духовці 25-30 хвилин. Режим випікання
верх-низ або просто низ. Ставимо деко на середину духової шафи.
6. Якщо печете в газовій духовці, то ставте духовку на самий мінімум (зазвичай
це 150 градусів) і деко на верхній рівень. І через 15-20 хвилин
починайте стежити за готовністю.
7. Корж вважається готовим, коли зверху з’явилася скориночка, знизу корж легко
відходить від пергаменту, а всередині корж м’який як суфле.
8. Після випікання готову меренгу виймаємо й даємо охолонути. Поки корж остываем швидко готуємо крем.

2. Крем:
1. Змішайте всі інгредієнти в чаші і збийте міксером до пишноти.
2. Крем буде несолодкий, не переживайте. Так як корж дуже солодкий, то це буде ідеальне поєднання за смаком і ви відсутності солодощі не заметите.

3. В торт додаємо ягідні начинки, варення, джем або свіжі ягоди. Прибираємо на годину в холодильник і можна подавати до столу. Торт виходить неймовірно смачний і повітряний як хмарно. Обережно! З’їдається дуже швидко!

Відео рецепт 👇