Домашній яблучний джем на зиму густий

Джем виходить густий, насиченого бурштинового кольору! Як зробити смачний домашній яблучний джем на зиму густий простий рецепт.

Інгредієнти

ЯБЛУК – 2КГ.
ЦУКОР – 1КГ.

Домашній яблучний джем на зиму густий покроковий рецепт

1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо. Засипаємо нарізані яблука цукром і залишаємо на кілька годин. Ставимо на вогонь і проварюємо, після закипання вогонь зменшуємо до мінімального і готуємо хв. 40-50.

2. За цей час джем вже істотно загус. Знімаємо з вогню до повного остывания.

3. Далі заглибним блендером доводимо джем до однорідності. Знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і розкладаємо його в гарячі стерильні банки.
4. Закатуємо стерильними кришками і ставимо остигати під ковдрою. Джем прекрасно зберігається в кімнатних умовах. Остиглий джем стає дуже густым.