Домашня самса з фаршем, цибулею і картоплею в духовці

Як зробити домашню самсу з фаршем, цибулею і картоплею в духовці рецепт простий. Це не традиційна самса, не претендую на автентичність, не лайте мене в коментарях 😌 Зате точно можу сказати що вона супер смачна 😋

Інгредієнти

На 21-23 пиріжків

Тісто:
🧈200 р. вершкового масла
🥚1 шт. яєчного білка
🥛2 ст. л. сметани
💧150 мл. води
🧂1 ч. л. солі з невеликою гіркою
🥄1 ч. л. цукру
🥖650-700 р. борошна

Начинка:
🥩500 г яловичого фаршу
🧅1 шт. середня цибулина
🥔2 шт. середніх картоплі
🌿1 пучок петрушки (кінзи)
🌶Чилі за бажанням
🧂Сіль за смаком
🧄1 ч. л. сухого часнику
🥄1 ч. л. зіри (на відео його немає, закінчилася😩)

Домашня самса з фаршем, цибулею і картоплею в духовці покроковий рецепт

1. 🥟Тісто.
М’яке вершкове масло, яєчний білок, сметану, сіль, цукор змішати.
Додати воду, розмішати.
Додати трохи менше половини борошна, змішати міксером. Додати решту борошно замісити тісто руками.
З тіста зробити квадрат, затягнути в плівку, покласти в холодильник на 1-2 часа.
2. 🥩Начинка.
Картоплю натерти на крупну тертку. Цибулю нарізати якомога дрібніше. Нарізати зелень.
Змішати всі інгредієнти для фарша.

3. 🥟Складання.
Холодне тісто розділити на 21-22 частини. У мене по ~50 г 21 шт. Сформувати кульки.
Розкачати завтовшки 3-4 мм, Покласти 1 ст. л. з гіркою фаршу. З’єднати краї, як зліпити вареник. Викласти на пергамент.
Змастити пиріжки жовтком з молоком. Випікати 200С ~30 хв. до красивого золотого цвета.

Відео рецепт 👇