Як зробити домашню самсу з фаршем, цибулею і картоплею в духовці рецепт простий. Це не традиційна самса, не претендую на автентичність, не лайте мене в коментарях 😌 Зате точно можу сказати що вона супер смачна 😋
Інгредієнти
На 21-23 пиріжків
Тісто:
🧈200 р. вершкового масла
🥚1 шт. яєчного білка
🥛2 ст. л. сметани
💧150 мл. води
🧂1 ч. л. солі з невеликою гіркою
🥄1 ч. л. цукру
🥖650-700 р. борошна
Начинка:
🥩500 г яловичого фаршу
🧅1 шт. середня цибулина
🥔2 шт. середніх картоплі
🌿1 пучок петрушки (кінзи)
🌶Чилі за бажанням
🧂Сіль за смаком
🧄1 ч. л. сухого часнику
🥄1 ч. л. зіри (на відео його немає, закінчилася😩)
Домашня самса з фаршем, цибулею і картоплею в духовці покроковий рецепт
1. 🥟Тісто.
М’яке вершкове масло, яєчний білок, сметану, сіль, цукор змішати.
Додати воду, розмішати.
Додати трохи менше половини борошна, змішати міксером. Додати решту борошно замісити тісто руками.
З тіста зробити квадрат, затягнути в плівку, покласти в холодильник на 1-2 часа.
М’яке вершкове масло, яєчний білок, сметану, сіль, цукор змішати.
Додати воду, розмішати.
Додати трохи менше половини борошна, змішати міксером. Додати решту борошно замісити тісто руками.
З тіста зробити квадрат, затягнути в плівку, покласти в холодильник на 1-2 часа.
2. 🥩Начинка.
Картоплю натерти на крупну тертку. Цибулю нарізати якомога дрібніше. Нарізати зелень.
Змішати всі інгредієнти для фарша.
Картоплю натерти на крупну тертку. Цибулю нарізати якомога дрібніше. Нарізати зелень.
Змішати всі інгредієнти для фарша.
3. 🥟Складання.
Холодне тісто розділити на 21-22 частини. У мене по ~50 г 21 шт. Сформувати кульки.
Розкачати завтовшки 3-4 мм, Покласти 1 ст. л. з гіркою фаршу. З’єднати краї, як зліпити вареник. Викласти на пергамент.
Змастити пиріжки жовтком з молоком. Випікати 200С ~30 хв. до красивого золотого цвета.
Холодне тісто розділити на 21-22 частини. У мене по ~50 г 21 шт. Сформувати кульки.
Розкачати завтовшки 3-4 мм, Покласти 1 ст. л. з гіркою фаршу. З’єднати краї, як зліпити вареник. Викласти на пергамент.
Змастити пиріжки жовтком з молоком. Випікати 200С ~30 хв. до красивого золотого цвета.
Відео рецепт 👇