Дріжджове булочки сердечком з цукром

Як зробити Дріжджове булочки сердечком з цукром простий рецепт в духовці. Точно варті вашого часу! Такі повітряні, м’які і смачні – те, що хочеться з’їсти в дощовий осінній вечір ✨

Інгредієнти

На 16 булочок

• борошно 500г (+-150г будемо додавати поступово, щоб не забити тісто)
• дріжджі сухі 11г
• яйця 2шт
• цукор-100г
• ванільний цукор-10г
• сіль 1/2 ч. л
• тепле молоко 150мл
• тепла вода 150мл
• рослинна олія 80мл

• цукор для посипки 100-150г

Дріжджове булочки сердечком з цукром покроковий рецепт

1. До просіяної муки (спершу 500г) додаємо дріжджі і перемішуємо. ⠀ В окремій мисці збиваємо до однорідності яйця, цукор, сіль, ванільний цукор. ⠀ В цю масу вливаємо тепле молоко, води і рослинне масло, перемішуємо. ⠀

2. Отриману масу додаємо до сухих інгредієнтів – перемішуємо, якщо потрібно додаємо ще борошна. ⠀ Вимішуємо тісто на поверхні припыленной борошном 7-10хв, головне не забити тісто!
3. Нехай трохи липне до руками. ⠀ Тісто накриваємо і ставимо в тепле місце на годину-півтора. ⠀ Після, обминаємо і ділимо на 16 частин. ⠀ Кожну частину розгортаємо в овал, посипаємо цукром і скручуємо в рулет (як зробити сердечко дивися на відео). ⠀

4. Булочки викладаємо на деко, накриваємо рушником і даємо піднятися ще 15-20 хв. ⠀ Далі відправляємо в розігріту духовку на 15-20 хв при 180гр, не передержите!

5. Булочки підрум’янилися – значить може вытаскивать.

Відео рецепт 👇